Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… Ajax-thuis

In aanloop naar… Ajax-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- Woensdag 15 mei om 19:30 uur de laatste speelronde in de Eredivisie. In Doetinchem ontvangt De Graafschap de officieus landskampioen Ajax.

- Voor dit duel is scheidsrechter Makkelie aangesteld door de KNVB. De assistenten zijn Diks en Steegstra. Vierde official is Van de Graaf. De video-arbitrage wordt gevormd door Manschot en Boonman.

- In speelronde 33 vielen eigenlijk de beslissingen al. Na de 6-1 nederlaag in Arnhem tegen Vitesse, zakte De Graafschap naar plek zeventien. Mede door de overwinning van Excelsior bij Heracles Almelo (4-5).

- FC Emmen speelde zich met een 2-3 zege bij Willem II veilig en kon directe handhaving bewerkstelligen. De ploeg uit Drenthe plakt er een extra seizoen aan vast op het hoogste niveau.

- De Graafschap zal deel uitmaken van de play-offs promotie/degradatie. Als nummer zeventien van de Eredivisie komt het in de tweede ronde uit tegen Almere City FC of SC Cambuur. Bij plek zestien, waar Excelsior op staat, is NEC of RKC Waalwijk de tegenstander.

- Coach Henk de Jong kan in de resterende wedstrijden niet beschikken over verdediger Ted van de Pavert.

- Bij de Doetinchemse formatie zal er, met het oog op de naderende play-offs, in de aanvalslinie mutaties zijn. Charlison Benschop, Furdjel Narsingh en Delano Burgzorg staan niet aan de aftrap. Spits Fabian Serrarens zal met Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui de aanval vormen.

- Azor Matusiwa werd deze tweede seizoenshelft gehuurd van Ajax. De middenvelder kreeg onlangs te horen dat een vervolg bij de Amsterdamse club er niet in zit, maar werd wel opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Een oefenduel tegen Jong Mexico wordt vrijdag 31 mei op De Vijverberg afgewerkt.

- Voor Ajax is het een ongekend seizoen. Na het winnen van de KNVB Beker tegen Willem II (0-4) was het Europees gezien mooi. In de groepsfase goede resultaten tegen Bayern München en werden in de resterende fase Real Madrid en Juventus uitgeschakeld. Vorige week woensdag viel in de slotfase het doek tegen Tottenham Hotspur (2-3 verlies, na 0-1 uitzege) om de Champions League finale te bereiken.

- Zondag 12 mei nam Ajax al een voorschot op de naderende landstitel. Na de 4-1 overwinning op FC Utrecht en de 1-0 nederlaag van PSV bij AZ, staan de Amsterdammers met drie punten en een doelsaldo van +14 voor op concurrent PSV.

- De 34e landstitel zal in Doetinchem behaald gaan worden. Voor hoofdcoach Erik ten Hag, oud-speler van De Graafschap, is het meespelen van David Neres nog onbekend.

- Klaas-Jan Huntelaar kwam als huurling van PSV in 2003 enkele duels in actie voor De Graafschap. De aanvaller zal bij Ajax aan de aftrap verschijnen.

- Ook middenvelder Lasse Schöne kent een verleden bij de Superboeren. Bij sc Heerenveen kwam de Deen niet aan speelminuten toe en maakte de in 2006 de overstap naar De Graafschap. Als oud-speler kan de middenvelder de titel tegen zijn oude club bewerkstelligen.

- Naast het behalen van het kampioenschap is er op persoonlijk vlak voor Dusan Tadic wat te behalen. Momenteel staat de clubtopscorer op 26 goals. PSV-er Luuk de Jong staat op 28 treffers en speelt met zijn club woensdagavond tegen Heracles Almelo.

- Eerder dit seizoen won Ajax in Amsterdam met 8-0 van De Graafschap. Daley Blind en Hakim Ziyech zorgden voor een hattrick. De andere doelpunten werden gemaakt door Tadic en Noussair Mazraoui.

- Net als in 2016 eindigt dit voetbaljaargang de slotronde in de Eredivisie tussen De Graafschap en Ajax. Drie jaar geleden behaalde PSV op 8 mei het kampioenschap na de misstap van de Amsterdammers. In Doetinchem werd het na de openingstreffer van Amin Younes uiteindelijk 1-1 via Bryan Smeets.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 10,29

Gelijkspel: 26,14

Nederlaag: 63,57

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)