Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint cruciaal duel op tandvlees (1-0)

De Graafschap wint cruciaal duel op tandvlees (1-0)

Een vroege treffer zette De Graafschap op het juiste spoor tegen FC Emmen. De Doetinchemmers pakten op de stampvolle Vijverberg uiteindelijk, met dank aan doelman Nigel Bertrams, op het tandvlees drie punten (1-0).

Het begin van De Graafschap, startend zonder Delano Burgzorg en Charlison Benschop, was veelbelovend. Al kwamen de Achterhoekers eerst nog goed weg toen een inzet van Slagveer via ploeggenoot De Leeuw naast ging.

De Graafschap kwam even later op voorsprong: Fabian Serrarens strafte een slechte spelvoortzetting van doelman Scherpen genadeloos af met zijn zevende treffer van het seizoen: 1-0. De Graafschap kon echter niet doordrukken en zag hoe de bezoekers het initiatief overnamen, maar ook drie grote kansen op de gelijkmaker lieten liggen. De spanning kreeg beide ploegen meer en meer in de greep en het balbezit van beide ploegen was van zo'n korte duur dat er nauwelijks aan een goede aanval kon worden gedacht.

Na rust was FC Emmen beter en gevaarlijker. Maar Nigel Bertrams hield Arias van een doelpunt af. De Graafschap werd teruggedrongen en de Superboeren konden via de counter zelf niet gevaarlijk worden. Trainer Henk de Jong hield het nauwelijk nog uit op de bank. Maar Nigel Bertrems wist zich te onderscheiden met redding op een inzet van verdediger Bijl. En kort voor tijd op een kopbal van Bakker. Even daarvoor was hij kansloos bij een schot van Sven Braken, dat rakelings naast verdween.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, dinsdsg, 23 april 2019 (Speelronde 32, Eredivisie)

De Graafschap - FC Emmen 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Fabian Serrarens (12)

Arbiter: Kuipers
VAR:
Manschot
Toeschouwers:
12.511

Geel De Graafschap: Lars Nieuwpoort, Youssef El Jebli
Geel FC Emmen: Ben Moussa

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort (29. Lars Nieuwpoort), Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (78. Charlison Benschop) Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem (62. Delano Burgzorg)

FC Emmen: Scherpen, Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan, Chacon, De Leeuw, Ben Moussa (69. Braken), Slagveer (76. Bannink), Arias, Jansen (65. Niemeijer)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X