Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat PSV zweten en ontsnappen

De Graafschap laat PSV zweten en ontsnappen

De Graafschap bleek voor PSV een lastige horde in de titelstrijd. De Eindhovenaren dachten stiekem de Achterhoekers als kanonnenvoer te kunnen gebruiken, maar kwamen bedrogen uit en liepen zich bijna stuk op de Superboeren: 2-1.

De Graafschap koos voor een offensieve strijdwijze op bezoek bij de regerend lanskampioen. Met Fabian Serrarens voor de geschorste Azor Matusiwa openden de Doetinchemmers goed en maakte zo al snel duidelijk de huid duur te willen verkopen. PSV speelde erg slordig en worstelde vooral met zichzelf, al miste Lozano al nel een grote kans.

Na 26 minuten volgde verrassend de voorsprong voor De Graafschap. Een afgemeten voorzet van Leeroy Owusu werd door Delano Burgzorg binnen geknikt (0-1). Hoewel er veel vertwijfeling in het spel van PSV zat, kreeg de ploeg ook een aantal kansen, maar de lat voorkwam de gelijkmaker en Lozano schoot voor een verlaten doel naast.. Vlak voor rust liet De Graafschap de kans op 0-2 liggen.

In de tweede helft voerde PSV direct de druk op en De Graafschap kwam er zelden nog uit, maar hield ook weer lang stand. Doelman Nigel Bertrams hield Luuk de Jong van een treffer af. Fabian Serrarens 'schonk 'het zwoegende PSV een verlossende strafschop met een overtreding op Lozano. Deze werd door Bergwijn benut: 1-1.

Even later voorkwam Luuk de Jong verdere titelschade voor PSV. De voormalig Superboer tikte een de bal nu wel voorbij Bertrams (2-1). In de slotfase was De Graafschap nog dichtbij de gelijkmaker.. Een voorzet van Jordy Tutuarima werd door verdediger Schwaab bijna achter zijn eigen doelman gewerkt.

Karakteristiek, zondag 14 april 2019 (Speelronde 30, Eredivisie)

PSV - De Graafschap 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Delano Burgzorg (26), 1-1, Bergwijn (65/penalty), 2-1, De Jong (73)

Arbiter: Lindhout
VAR:
Kamphuis
Toeschouwers:
34.500

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort
Geel PSV: Sadilek, De Jong

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu (82. Ruben Ligeon), Bart Straalman, Sven Nieuwpoort (70. Lars Nieuwpoort), Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Fabian Serrarens, Furdjel Narsingh (82 Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg

PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Ihattaren (46. Malen), Sadílek, Lozano, De Jong ,Bergwijn (90. Gakpo)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X