Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Vechtlust levert De Graafschap punt op tegen AZ

Vechtlust levert De Graafschap punt op tegen AZ

De ontlading was groot bij De Graafschap nadat het zich in de extra tijd naast AZ had geknokt (1-1). Door dit punt staan de Superboeren nu op de veilige vijftiende plaats.

Bij De Graafschap heerste een bittere nasmaak na de afgelopen verloren duels tegen Heracles Almelo (1-2) en FC Groningen (1-0) waarin de Achterhoekers veel beter waren, maar ook puntloos achterbleven.

Op de volle Vijverberg opende AZ weliswaar sterker, de ploeg van vertrekkend trainer John van den Brom drukte ook niet echt door en het bleef bij enkele kleine kansjes. Door het telkens snelle balverlies van de thuisclub duurde het even voordat de Doetinchemmers gevaarlijk worden. Doelman Bizot werd alleen op de proef gesteld bij een vrije trap van rechtsback Leeroy Owusu. Kort voor rust leek een Alkmaarse voorsprong in de maak, maar Svensson kopte naast.

In de tweede helft zette De Graafschap aan, maar na balverlies van Owusu schakelde AZ vloeiend om en bediende Seuntjens de geheel vrijstaande Til, die tekende voor 0-1. In het vervolg liet Stengs de kans op 0-2 liggen.

In deze fase had De Graafschap zo goed als niets in te brengen. Dit veranderde weer in het laatste kwartier waarin AZ, opmerkelijk genoeg, z'n toevlucht zocht in het opzichtig tijdrekken en dacht zo zonder schade de eindstreep te halen.

In de toegevoegde tijd dwongen de Superboeren het geluk alsnog af: een voorzet van invaller Daryl van Mieghem kwam terug van de paal, maar vond via de hand van doelman Bizot alsnog de weg naar het doel (1-1).

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 06 april 2019 (Speelronde 29, Eredivisie)

De Graafschap - AZ 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Til (52), 1-1, Bizot (90+1/eigen doelpunt)

Arbiter: Kamphuis
VAR:
Bijl
Toeschouwers:
12.503

Geel De Graafschap: Azor Matusiwa, Ted van de Pavert
Geel AZ: Seuntjens, Hatzidiakos

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (82. Daryl van Mieghem), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (71. Nabil Bahoui), Charlison Benschop, Delano Burgzorg (67. Fabian Serrarens)

AZ: Bozot, Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Wijndal, Midtsjö, Til, Maher, Stengs (85. Van Rhijn), Seuntjens, Idrissi

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X