Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Willem II thuis met 3-2 te sterk voor De Graafschap

Willem II thuis met 3-2 te sterk voor De Graafschap

Na het 1-1 gelijkspel vorige week tegen ADO Den Haag, ging De Graafschap op bezoek bij Willem II. Hoofdcoach Henk de Jong begon met Nabil Bahoui als spits. Met aan de zijkanten Furdjel Narsingh en Delano Burgzorg. Bij afwezigheid van Charlison Benschop (blessure) en Fabian Serrarens (schorsing).

Daarnaast maakte doelman Nigel Bertrams zijn basisdebuut tegen zijn voormalige werkgever, daar Hidde Jurjus enkele weken is uitgeschakeld. Bij bekerfinalist Willem II waren Avidijaj, Heerkens en Meissner afwezig. Hoofdtrainer Adrie Koster stelde een aanvalslinie met Vrousai, Isak en Pavlidis op.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd. Binnen het kwartier stond de 1-0 op het scorebord. Een afstandschot van Pavlidis werd door Isak van richting veranderd en dit kon Bertrams niet corrigeren. Na een uittrap van doelman Wellenreuther lukte het Bart Straalman niet om de bal terug te koppen op de doelman. Hier kon wederom Isak van profiteren door de score te verdubbelen naar 2-0.

Crowley had de stand naar 3-0 kunnen zetten, maar Bertrams wist zijn hand tegen de bal te krijgen en Leeroy Owusu werkte de bal weg. De Graafschap herpakte zich daarna en zocht meer de aanval. Uit een hoekschop van Youssef El Jebli was Straalman met een kopbal doeltreffend. Na een hoge sprong belandde de bal via het hoofd van Straalman in de rechterhoek van het doel, 2-1. Het was overigens de eerste keer dit seizoen dat er een doelpunt uit een corner viel.

In de tweede helft bleef de spanning aanwezig. Ook al waren de betere kansen voor de thuisspelende club. Terwijl De Graafschap een nieuwe aanval wilde inzetten, kon Lewis de bal onderscheppen. Na een combinatie met een ploeggenoot liep Lewis verder richting het doel en passeerde via de binnenkant van de paal Bertrams met de 3-1.

Opnieuw een verschil van twee goals. Een overtreding op El Jebli in het strafschopgebied leverde de eerste strafschop van deze voetbaljaargang op. Wellenreuther was in de Toto KNVB Beker een plaag voor enkele AZ-spelers, maar El Jebli schoot keurig binnen, 3-2.

In de slotfase gingen de Superboeren op jacht naar de gelijkmaker. Daar kreeg het nog enkele mogelijkheden voor via Burgzorg en invaller Erik Bakker. Aan de andere kant, doordat er meer risico genomen werd, had Pavlidis de kans op de 4-2. Zijn schot ging naast en kwam de Doetinchemse club tijd te kort om er nog een punt uit te slepen.

De 3-2 nederlaag betekende dat het gat van zes punten voorsprong van de Tilburgers werd vergroot naar negen. PSV won met 2-0 van NAC Breda, waardoor het verschil op de hekkensluiter onveranderd op vijf punten blijft staan.

Volgende week zaterdag speelt De Graafschap wederom een uitduel. Dan gaat de ploeg naar sc Heerenveen. De aftrap is om 18:30 uur.

Karakteristiek, zaterdag, 09 maart 2019 (Speelronde 25, Eredivisie)

Willem II - De Graafschap 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Isak (13), 2-0, Isak (22), 2-1 Bart Straalman (33), 3-1, Lewis (64), 3-2, Youssef El Jebli (70/penalty)

Arbiter: Blank
VAR:
Makkelie
Toeschouwers:
12.796

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Erik Bakker, Youssef El Jebli, Daryl van Mieghem
Geel Willem II: Vrousai 

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (70. Erik Bakker), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (63. Daryl van Mieghem), Nabil Bahoui, Delano Burgzorg

Willem II: Wellenreuther, Dankerlui, Lewis, Peters, Palacios, Tapia, Crowley, Llonch (70. Anita), Vrousai, Isak, Pavlidis

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)