Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap koestert punt tegen ADO (1-1)

De Graafschap koestert punt tegen ADO (1-1)

Een matig spelend De Graafschap heeft uiteindelijk toch nog een punt overgehouden aan het thuisduel tegen ADO Den Haag. Youssef El Jebli schoot in de slotfase de puntendeling op het scorebord. De Superboeren zagen al voor rust Hidde Jurjus en Charlison Benschop uitvallen.

Op de weer volle Vijverberg werd het nodige verwacht van De Graafschap, waar de Zweed Nabil Bahoui voor het eerst aan de aftrap stond. Van die verwachting kwam niets terecht. Trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg een moeizame eerste helft afwerkte. ADO dicteerde was in de omschakeling gevaarlijk. Waar Becker, Necid en Troupée het doel niet wisten te vinden, was het bij de tweede kans voor Becker wel raak. Hij troefde Leerot Owusu af en passeerde ook Jurjus (0-1).

Niet veel later vielen kort na elkaar Charlison Benschop en Hidde Jurjus uit, beide met een hamstringblessure. Hierdoor kwam Nigel Bertrams als tweede debutant binnen de lijnen.

Na rust speelde DE Graafschap iets beter en was de grootste kans voor Azor Matusiwa. De Graafschap kwam er verder nauwelijks doorheen en had geluk toen een ithaal van ADO-verdediger Bakker de laat raakte. De tegenaanval leverde zelf de gelijkmaker op. Na een snel genomen vrije trap legde Delano Burgzorg de al af op El Jebli, die doelman Zwinkels kansloos liet.1-1.

In een nerveuze slotfase zeilde een voorzet over invaller Daryl van Mieghem heen. Maar daarmee zouden de Superboeren te rijkelijk zijn beloond.

Foto's van de westrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 01 maart 2019 (Speelronde 24, Eredivisie)

De Graafschap - ADO Den Haag 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Becker (32), 1-1, Youssef El Jebli (81)

Arbiter: Kuipers
VAR:
Van den Kerkhof
Toeschouwers:
12.498

Geel De Graafschap: -
Geel ADO Den Haag: Bakker, Immers

De Graafschap: Hidde Jurjus (40. Nigel Bertrams), Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Delano Burgzorg, Charlison Benschop (33. Furdjel Narsingh), Nabil Bahoui (70. Daryl van Mieghem)

ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, El Khayati (87. Pinas), Immers, Goossens (72. Melone), Necid, Becker (90. Hooi)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X