Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap viert eerste uitzege met dure punten

De Graafschap viert eerste uitzege met dure punten

De Graafschap heeft er lang op moeten wachten, maar de winst op PEC Zwolle bekende net alleen de eerste uit overwinning van het seizoen, ook pakten de Superboeren drie dure punten in de degradatiestrijd: 0-3.

In Zwolle begon De Graafschap nog zonder de Zweedse aanwinst Nabil Bahoui. Trainer Henk de Jong hield vast aan zijn basiself van de laatste weken. Het begin was voor de thuisploeg die op het kunstgras gevaarlijk waren via de Duitser Thy en clubtopscorer Mike van Duinen.

Gaandeweg meldde De Graafschap zich nadrukkelijker op de Zwolse speelhelft, al kwamen de Doetinchemmers niet verder dan kleine kansjes. Balverlies van linksback Paal was de aankondiging voor Achterhoekse voorsprong: Een voorzet van El Jebli werd door verdediger Lam in eigen doel gegleden (0-1). PEC zocht hierna wel de aanval, maar het werd nooit echt nijpend voor doelman Hidde Jurjus.

Na rust golfde het spel een kwartier lang op-en-neer. De Graafschap had via El Jebli, Benschop, en Burgzorg de score al meer dan kunnen verdubbelen. Dit gebeurde na ruim een uur alsnog, toen Azoe Matisiwa met een ragfijne steekpass Charlison Benschop vrij speelde. De aanvallende tikte de bal achter Van der Hart (0-2. Zijn eerste treffer als Superboer.

Het aangeslagen PEC dacht even even terug te komen in de wedstrijden en was via Ehizibue en Flemming (beiden met het hoofd) ook bijna succesvol. Het aandeel van invaller Fabian Serrarens was kort, de invallen spits kon amper vijf minuten na zijn entree met rood vertrekken.

Dit bracht De Graafschap niet meer uit evenwicht. Sterker, met een snelle uitworp bereikte Jurjus de vrijstaande El Jebli, die de bal meegaf aan de opkomende Delano Burgzorg, die met zijn doelpunt het duel besliste (0-3).

Foto's van de westrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 23 februari 2019 (Speelronde 23, Eredivisie)

PEC Zwolle - De Graafschap 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Lam (36/eigen doelpunt), 0-2, Charlison Benschop (64), 0-3, Delano Burgzorg (80)

Arbiter: Martens
VAR:
S. Mulder
Toeschouwers:
13.823

Geel De Graafschap: Bart Straalman
Geel PEC Zwolle: Van Polen

Rood De Graafschap: Fabian Serrarens (77)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (75. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop (72. Fabian Serrarens), Delano Burgzorg (90. Sven Nieuwpoort)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (71. Leemans), Clement, Van Duinen, Van Crooij (72. Elbers), Thy, Flemming

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X