Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap niet beloond tegen FC Utrecht (0-1)

De Graafschap niet beloond tegen FC Utrecht (0-1)

In een duel dat op 0-0 leek af te stevenen, trok De Graafschap toch aan het kortste eind. Een afwachtend spelend FC Utrecht won op De Vijverberg door een benutte strafschop: 0-1.

De Graafschap trof in de Domstedelingen een tegenstander die achteroverleunend de Doetinchemmers het spel liet maken. De ploeg van Henk de Jong had hier moeite mee, maar was wel het meest dreigend. Inzetten van Jordy Tutuarima, Yousef El Jebli en Leeroy Owusu werden gekeerd door de Deense doelman Jensen.

De bezoekers kwamen er in de counter gevaarlijk uit. Pogingen van Kramer (voorlangs) en Gustafson (onschadelijk gemaakt door Owusu), leidden niet tot de Utrechtse openingstreffer.

Na rust werd het allemaal iets levendiger maar grote kansen waren er nauwelijks. Beide ploegen leken zich te verzoenen met een gelijkspel. Namens De Graafschap wist Furdjel Narsingh niet te profiteren van een fout in de defensie van de bezoekers. Aan de andere kant schoot Kerk alleen voor Hidde Jurjus de bal voorlangs.

Een overtreding van Azor Matusiwa bezorgde FC Utrecht een strafschop. Deze werd door Gustafson benut: 0-1. In het restant ging De Graafschap verbeten op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Javier Vet miste hierop de beste mogelijkheid in de laatste minuut.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zondag, 17 februari 2019 (Speelronde 22, Eredivisie)

De Graafschap - FC Utrecht 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Gustafson (76/penalty)

Arbiter: Blom
VAR:
Lindhout
Toeschouwers:
12.464

Geel De Graafschap: Azor Matusiwa
Geel FC Utrecht: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (67. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg (67. Fabian Serrarens)

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory, Gustafson, Van Overeem, Van de Streek, Kerk, Kramer (68. Bahebeck), Boussaid

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X