Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap pakt uit op eigen verjaardag (3-0)

De Graafschap pakt uit op eigen verjaardag (3-0)

De Graafschap heeft de eigen 65ste verjaardag extra glans gegeven met een ruime zege op NAC 3-0. Hiermee deden de Doetinchemmers tegelijk de laatste plaats over aan de club uit Breda.

Het duel op De Vijverberg werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Jurrie Koolhof, de oud-speler en -trainer die begin deze week op 59-jarige leeftijd overleed.. Bij De Graafschap stond Charlison Benschop, ten koste van clubtopscorer Fabian Serrarens voor het eerst in de basis.

De thuisploeg legde vanaf het begin veel energie aan de dag en drongen de bezoekers ver terug. Na enkele kleine kansen voor de Achterhoekers, was NAC dat met een schot van Nijholt voor het eerste echt gevaar zorgde..

Net voor het half uur schoot Delano Burgzorg De Graafschap op voorsprong, na voorbereidend werk met de hak van El Jebli (1-0). Op slag van rust leek Benschop voor zijn eerste treffer te tekenen, maar hij kon zijn kopbal geen richting meer meegeven. Tegenstander NAC keek machteloos toe en maakte een ontredderde indruk.

Vroeg in het tweede bedrijf liep liepen de Superboeren wel verder uit. Youssef El Jebli stuurde een vrije trap prachtig in de bovenhoek. Achter de kansloze Van Leer: 2-0. NAC probeerde terug te komen in het duel en was met een kopbal van Koch ook dicht bij, maar De Graafschap liet via Javier Vet, Furdjel Naringh en Serrans kansen op een vroegtijdige beslissing liggen.

In de slotfase voorkwam Jordy Tutuarima op de lijn de 2-1 van Kastaneer. Voor het dolende NAC werd het allemaal nog erger toen Leeroy Owusu die in de extra tijd ook nog een vrije trap over de muur in het doel legde 3-0.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 01 februari 2019 (Speelronde 20, Eredivisie)

De Graafschap - NAC Breda 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Delano Burgzorg (29), 2-0, Youssef El Jebli (47), 3-0, Leeroy Owusu (90+5)

Arbiter: Makkelie
VAR:
Kooij
Toeschouwers:
12.502

Geel De Graafschap: -
Geel NAC Breda: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli (75. Erik Bakker), Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (84. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop (72. Fabian Serrarens), Delano Burgzorg

NAC Breda: Van Leer, Karami, Koch, Mets, Gersbach, Kali, Lundqvist, Nijholt (58.Mühren), Rosheuvel, Kastaneer, Korte (57. Kaikai)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X