Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Onnodig verlies De Graafschap bij Excelsior (2-0)

Onnodig verlies De Graafschap bij Excelsior (2-0)

De Graafschap is er niet in geslaagd om de laatste plaatst in de Eredivisie te verlaten. Op bezoek bij Excelsior kregen de Superboeren, in een heel matig duel, wel de beste kansen maar zag Excelsior in het laatste kwartier met de zege aan de haal gaan: 2-0.

Wat beide ploegen in de eerste helft lieten zien was schrikbarend. De angst om in balbezit het initiatief te moeten nemen werkte verlammend op beide laagvliegers. De Graafschap gooide als eerste de schroom van zich af en trainer Henk de Jong lijkt stabiele formatie gevonden te hebben.

De grootste mogelijkheid kwam op naam van Youssef El Jebli die na goed doorzetten van Jordy Tutuarima, de bal voor de voeten kreeg. De middenvelder had een fractie te veel tijd nodig en zijn inzet kon op het nippertje onschadelijk worden gemaakt.

Na rust ging De Graafschap vastbesloten op zoek naar de openingstreffer en na een klein uur werden die plannen verder onderstreept door het inbrengen van Charlison Benschop. De debutant liet zich meteen zien en bracht Furdjel Narsingh in stelling. De vleugelaanvaller schoot nog ruim voorlangs. Net veel later leek Ryan Koolwijk zijn eigen doelman te verschalken, maar die was de 0-1 van de paal te voorkomen.

Excelsior kwam er niet aan te pas, maar stond een kwartier voor tijd wel op voorsprong. Luigi Bruins had een geweldige volley in gedachte. Die ging compleet de mist in, maar in de rebound was het wel raak: 1-0.

De Graafschap trok in de resterende minuten vol ten aanval en had via Javier Vet bijna het verdiende succes. In de extra tijd profiteerde Excelsior van de ruimte en tekende routinier El Hamdaoui voor 2-0.

Karakteristiek, zaterdag, 26 januari 2019 (Speelronde 19, Eredivisie)

Excelsior - De Graafschap 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Bruins (76), 2-0, El Hamdaoui (90+1)

Arbiter: Manschot
VAR:
Dieperink
Toeschouwers:
4.400

Geel De Graafschap: Delano Burgzorg, Azor Matusiwa
Geel Excelsior: Fortes

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa (88. Jordy Thomassen), Furdjel Narsingh (81. Daryl van Mieghem), Fabian Serrarens, Delano Burgzorg (58. Charlison Benschop)

Excelsior: Damen, Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet, Schouten, Messaoud (90+1. Van der Meer), Koolwijk (85. Haspolat), Edwards (84. Anderson), El Hamdaoui, Bruins

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X