Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… Vitesse-thuis

In aanloop naar… Vitesse-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- De Graafschap sluit de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zondag 23 december start de Gelderse derby om 14:30 uur in Doetinchem.

- Voor dit duel is scheidsrechter Kuipers aangesteld door de KNVB. De assistenten zijn Van Roekel en Zeinstra. Vierde official is Martens. Video Assistant Referee is Pérez.

- De Graafschap is aan een moeizaam seizoen bezig en bezit de laatste plek in de Eredivisie. Met elf punten heeft de club uit Doetinchem één punt minder dan NAC Breda en drie punten achterstand op FC Groningen.

- Vorige week in Amsterdam liep het team van coach Henk de Jong tegen een 8-0 nederlaag aan. Bij Ajax was de gretigheid om qua doelsaldo gelijk te komen met lijstaanvoerder PSV. Dat was uiteindelijk dus gelukt.

- De Superboeren komen moeilijk tot scoren. Tot nu toe twaalf treffers. De laatste goal van Youssef El Jebli was zaterdag 10 november tegen PSV (1-4 verlies), wat de 1-1 gelijkmaker toen opleverde.

- In de vier resterende duels werd het net niet gevonden: FC Utrecht (5-0), PEC Zwolle (0-2), ADO Den Haag (0-0) en Ajax (8-0).

- Doelman Agil Etemadi hield met reddingen diverse kansen van Ajax om zeep. Na de invalbeurt in de rust tegen ADO Den Haag en het basisdebuut tegen Ajax, maakt Etemadi de aftrap in competitieverband mee op De Vijverberg tegen Vitesse.

- Bij Vitesse is Leonid Slutskiy de hoofdcoach. Zijn ploeg kwam deze voetbaljaargang al vroeg uit in de voorronden van de Europa League. De groepsfase werd niet bereikt na de 1-0 overwinningen (uit en thuis) van FC Basel.

- Afgelopen donderdag kwam de Arnhemse ploeg uit voor de TOTO KNVB Beker tegen Kozakken Boys. Na een 1-1 tussenstand werd in de blessuretijd alsnog de 1-2 overwinning geboekt. Hierdoor bleek van een verlenging geen sprake meer.

- Met 25 punten staan de geel-zwarten op de zesde plaats. Acht punten werden buitenshuis gepakt met overwinningen op PEC Zwolle (0-2) en Willem II (1-3). Twee keer een gelijkspel: AZ (0-0) en sc Heerenveen (1-1).

- Zondag start mogelijk Bryan Linssen in de spits. Oussama Darfalou gaat de wedstrijd wellicht missen wegens een liesblessure.

- De broer van Bryan, Edwin Linssen, sloot zijn voetbalcarrière in 2015 af bij De Graafschap. Tijdens de play-offs werd in Volendam (0-1) promotie naar de Eredivisie behaald.

- De laatste onderlinge confrontatie tussen beide teams in Doetinchem eindigde in een 2-2 gelijkspel. In dit duel zette Vincent Vermeij een 0-1 achterstand (door Marvelous Nakamba) om in en 2-1 voorsprong. Lewis Baker zorgde voor de gelijkmaker.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 33,29

Gelijkspel: 29,71

Nederlaag: 37,00

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X