Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… PSV-thuis

In aanloop naar… PSV-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- De Graafschap krijgt zaterdag 10 november regerend landskampioen PSV op bezoek. De wedstrijd in Doetinchem vangt om 19:45 uur aan.

- Voor dit duel is scheidsrechter Blom aangesteld door de KNVB.

- Het team van coach Henk de Jong wist de laatste thuiswedstrijd, na de geweldige sfeeractie van de Brigata Tifosi, winnend af te sluiten. Excelsior werd met 4-1 huiswaarts gestuurd.

- Een belangrijke overwinning, daar vorige week de concurrenten punten pakten. Bijv. won FC Groningen met 2-4 van Excelsior en NAC Breda zegevierde met 2-1 tegen Heracles Almelo.

- Met tien punten staat de Doetinchemse club op de vijftiende plaats. Vorige week ging het uitduel bij AZ met 1-0 verloren. Een kwartier voor tijd schoot Mats Seuntjens via de binnenkant van de paal raak.

- Frank Olijve hield een gebroken neus over na een klap in het gezicht te hebben gekregen van tegenstander Oussama Idrissi. Het is onbekend of Olijve kan spelen tegen PSV.

- Na een goede invalbeurt tegen Excelsior maakt Furdjel Narsingh wellicht kans om tegen PSV als basisspeler te starten.

- Hidde Jurjus staat onder de lat bij De Graafschap en komt dit seizoen op huurbasis over van PSV.

- Hoofdcoach Mark van Bommel is in de competitie goed bezig door alle elf wedstrijden in winst om te zetten. Daarnaast is de Eindhovense formatie de meest scorende ploeg met 39 treffers.

- Verdedigend staat het prima met slechts vier tegentreffers, evenals Ajax. In de TOTO KNVB Beker werd PSV onlangs verrassend uitgeschakeld door RKC Waalwijk (2-3 na verlenging).

- In de Champions League een lastige poule met FC Barcelona, Internationale en Tottenham Hotspur. Afgelopen dinsdag was de start tegen Tottenham Hotspur veelbelovend. Oud-Superboer Luuk de Jong kopte de 0-1 binnen.

- In het tweede bedrijf hield PSV lang stand, maar zag in het laatste gedeelte de wedstrijd uit handen glippen en stond er na negentig minuten een 2-1 nederlaag op het scorebord. De eerdere confrontatie in Eindhoven eindigde in 2-2.

- PSV haalde tijdens voorafgaand aan dit seizoen enkele spelers: Erick Gutiérrez, Angelino, Denzel Dumfries en Nick Viergever.

- Reinier Robbemond, voor De Graafschap uitkomend in de periode 2004-2009, is de assistent-trainer van Van Bommel.

- Met negen goals is De Jong topscorer en staan Hirving Lozano (acht) en Gastón Pereiro (zeven) er dus dicht bij.

- De laatste keer in Doetinchem een mooi scoreverloop tussen De Graafschap en PSV, waarin de gebroeders Pröpper tegen elkaar in actie kwamen. Robin met rugnummer drie en zijn broer Davy bij de tegenpartij met nummer zes.

- Daar eindigde overigens ook de uitslag in. Van een 0-3 achterstand kwam de thuisploeg tot gelijke hoogte via Andrew Driver, Alexander Bannink en Nathan Kabasele. Een scrimmage leverde geen voorsprong op voor De Graafschap. Uiteindelijk liep PSV uit naar 3-6.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 2,43

Gelijkspel: 5,71

Nederlaag: 91,86

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X