Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… FC Groningen-thuis

In aanloop naar… FC Groningen-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- De derde speelronde breekt aan. De Graafschap ontvangt zaterdagavond om 18:30 uur FC Groningen.

- Voor dit duel is scheidsrechter Bax aangesteld door de KNVB. De assistenten zijn Jansen en Kleinjan. Vierde official is Oostrom. Video Assistant Referee is Blom met assistentie van Gerrets.

- Het team van coach Henk de Jong begon uitstekend aan de competitie. Op de eigen Vijverberg werd Feyenoord op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Goals werden gemaakt door Fabian Serrarens en Stef Nijland.

- Een week later stond De Graafschap met dezelfde basiselftal tegenover NAC Breda. Dit duel verliep totaal anders en incasseerden de Doetinchemmers een 3-0 verlies.

- Voorlopig kan Henk de Jong niet beschikken over Lars Nieuwpoort. Onlangs op de training liep de verdediger een neusbreuk op en afgelopen maandag tegen Jong NEC (4-0 winst) een hamstringblessure.

- Marlon Versteeg wordt dit seizoen verhuurd aan FC Lienden. Daar kan de aanvaller speelminuten maken in de Tweede Divisie.

- Het lijkt er op dat er een wijziging t.o.v. de voorgaande twee wedstrijden in de maak zit. Furdjel Narsingh krijgt vermoedelijk een basisplek, waardoor Daryl van Mieghem op de bank zal plaatsnemen.

- FC Groningen kent een moeizame start van het seizoen. De openingswedstrijd tegen Vitesse liep uit op een ruime 5-1 nederlaag. Vorige week vrijdag was Willem II met 0-1 te sterk.

- Hierdoor neemt het team van hoofdcoach Danny Buijs de laatste plek op de ranglijst in. De oud-speler van de club wist afgelopen zomer Mateo Cassierra op huurbasis van Ajax over te nemen.

- Tijdens de voorbereiding stonden beide clubs al tegenover elkaar. FC Groningen won met 1-3. Na de goals van Michael Breij en Django Warmerdam maakte Jordy Thomassen de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd benutte Cassierra uit een strafschop de 1-3.

- Stef Nijland kwam de voorgaande jaren namens PEC Zwolle in actie tegen FC Groningen, de club waar zijn vader directeur is. Dit seizoen zal dat opnieuw in een blauw-wit tenue zijn, maar dan voor De Graafschap.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 42,00

Gelijkspel: 31,00

Nederlaag: 27,00

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X