Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Harde landing De Graafschap tegen NAC (3-0)

Harde landing De Graafschap tegen NAC (3-0)

De Graafschap is weer terug in de realiteit. Na de zege op Feyenoord in de eerste speelronde (2-0), bleef een vervolg uit. Op bezoek bij NAC Breda had de ploeg van Henk de Jong zo goed als niets in te brengen: 3-0.

De Graafschap trof in Breda een NAC dat uit was op eerherstel na de de 5-0 nederlaag tegen AZ. De Achterhoekers begonnen in dezelfde formatie als vorige week.

Door het lage tempo duurde het lang voordat er echt iets gebeurde. Waar de thuisclub het wel probeerde, beperkten de bezoekers zich tot verdedigen. Een vrije trap van uitblinker Stef Nijland was het enige wapenfeit.

Kort voor rust wist NAC toch een bres te slaan in de Doetinchemse defensie. Op het moment dat Myenty Abena weer het veld instapte na een behandeling, knikte aanvaller Te Vrede een afgemeten voorzet van Rosheuvel binnen (1-0)

Na de thee was het snel gedaan met de illusies bij de Superboeren. Bij een hoekschop bracht Mets de stand op 2-0 door attenter te reageren dan Abena.

De Graafschap maakte hierna aanvallend een zeer povere indruk en speelde dan ook niets klaar, Net nadat trainer Henk de Jong, Myenty Abena, die tegen een rode kaart aan zat, naar de kant had gehaald, viel de 3-0 van de voet van Nijholt.

Karakteristiek, zaterdag, 18 augustus 2018 (Speelronde 2, Eredivisie)

NAC Breda - De Graafschap 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Te Vrede (43), 2-0, Mets (50), Nijholt (65)

Arbiter: Gözübüyük
VAR:
Higler
Toeschouwers: 18.710

Geel De Graafschap: Myenty Abena, Leeroy Owusu
Geel NAC Breda:
-

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena (62. Bart Straalman), Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Leeroy Owusu, Jordy Tutuarima, Erik Bakker, Stef Nijland (46. Furdjel Narsingh), Daryl van Mieghem (56. Jordy Thomassen), Fabian Serrarens, Youssef El Jebli 

NAC Breda: Muric, Verschueren, Koch, Mets, Leigh (71. Sporkslede), Kali (90+1. Reuvers), Ilic (81. Fernandes), Nijholt. Rosheuvel, Te Vrede, El Allouvhi

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X