Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… Feyenoord-thuis

In aanloop naar… Feyenoord-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- De openingswedstrijd van het seizoen 2018-2019 gaat tussen promovendus De Graafschap en bekerwinnaar Feyenoord. Zondag 12 augustus staat dit mooie affiche om 14:30 uur in Doetinchem op het programma.

- Voor dit duel is scheidsrechter Van Boekel aangesteld door de KNVB. De assistenten zijn Zeinstra en Schaap Vierde official is Van den Kerkhof. Video Assistant Referee is Van de Graaf met assistentie van Van Herk.

- Na twee seizoenen in de Jupiler League promoveerde De Graafschap tijdens de play-offs naar de Eredivisie. Eerst door Telstar te verslaan met een 3-2 uitnederlaag en thuis volgde een 4-2 overwinning. De finale tegen Almere City FC ging uit met 1-1 gelijk, maar de 2-1 thuiszege zorgde voor een plek in de Eredivisie.

- Met diverse nieuwelingen begon De Graafschap aan de voorbereiding op dit seizoen. Hidde Jurjus (op huurbasis van PSV) en Ted van de Pavert keerden terug. Verder zijn o.a. Stef Nijland, Erik Bakker, Jordy Thomassen, Leeroy Owusu en Mohamed Hamdaoui aangetrokken.

- Het team van hoofdtrainer Henk de Jong zal gaan voor handhaving. Jurjus is aangewezen als eerste doelman en start tegen Feyenoord. In de basisformatie zijn waarschijnlijk de aanwinsten Owusu, Bakker, Nijland en Van de Pavert te vinden in het blauw-witte tenue.

- Feyenoord heeft al twee officiële wedstrijden achter de rug. Vorige week zaterdag wonnen de Rotterdammers de Johan Cruijff Schaal van PSV. Na een 0-0 stand na negentig minuten was doelman Justin Bijlow belangrijk om enkele strafschoppen te keren.

- Vorig seizoen behaalde de Stadionclub de bekerfinale. Met 3-0 was de Rotterdamse formatie te sterk voor AZ door treffers van Nicolai  Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra.

- Donderdag in de voorronde van de Europa League blameerde de ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zich door een 4-0 nederlaag te incasseren tegen het Slowaakse AS Trencin. Komende donderdag 16 augustus in De Kuip volgt de return.

- De enige overwinning op eigen veld tegen Feyenoord wist De Graafschap te behalen in 2002. Ruslan Valeev was de enige doelpuntenmaker, 1-0. Destijds kwam een jonge Robin van Persie op De Vijverberg voor de Rotterdammers in actie.

- De laatste ontmoeting tussen beide teams in Doetinchem was in oktober 2015. Sven van Beek zorgde er met een eigen doelpunt voor dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Feyenoord won de wedstrijd met 1-2 na goals van Michiel Kramer en Eljero Elia.

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

De inschrijving voor deze 16de Superboerenpoule sluit dit jaar op zondag 12 augustus om 14.29 uur. Dan moet je voorspelling compleet op onze website zijn ingevoerd.

Voor de Superboeren die nu nog hun Poule willen invullen, volgen hier enkele tips:

• Heb je al een account en heb je een nieuw wachtwoord opgevraagd? Test dan vroegtijdig of je kunt inloggen met je nieuwe wachtwoord.

• Speel je dit seizoen voor het eerst mee en heb je net een account aangemaakt, activeer deze dan meteen door op de link in de bevestigingsmail te klikken. Test hierna of je in kunt loggen.

Meer informatie over de Superboerenpoule is hier te vinden.

Nieuws van SV Superboeren

- Bestel je eigen D'ran-tegel (meer).

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X