Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Soufian El Hassnaoui ambitieus met De Graafschap

Soufian El Hassnaoui ambitieus met De Graafschap

Hij staat er goed op bij De Graafschap, Soufian El Hassnaoui. In het duel met NAC Breda (3-1 winst) moest de aanvaller niettemin op de bank beginnen. Treuren deed El Hassnaoui na afloop van het gewonnen treffen met NAC niet. De Graafschap boekte vrijdagavond zijn eerste thuiszege van het seizoen door doelpunten van Ted van de Pavert, Jussi Kujala en Rydell Poepon. Robbert Schilder produceerde tussendoor de gelijkmaker namens de Bredase bezoekers.

El Hassnaoui moest op de bank beginnen, maar werd twintig minuten voor tijd in de ploeg gebracht door trainer Andries Ulderink. Michael de Leeuw ruimde het veld voor El Hassnaoui, die niet baalde van zijn reserverol. "Ik heb dit seizoen al aardig wat wedstrijden gespeeld, nu doen we het wat rustiger aan", aldus de Marokkaanse aanvaller, die de voorbije weken buitenspel stond met een blessure, in gesprek met Goal.com. Kwetsuren lopen voorlopig als een rode draad door de profcarrière van de jonge El Hassnaoui (21). "Maar ik voel me goed en ben weer klaar voor een basisplaats." De spits miste vorig jaar vrijwel het gehele seizoen met een zware knieblessure, maar kreeg aan het begin van de huidige jaargang gewoon een nieuw contract aangeboden.

El Hassnaoui ligt tot 2014 vast in Doetinchem. "Het begint te lopen" De aanvaller keek na afloop tevreden terug op het duel met NAC. "Het is altijd heerlijk als je met 3-1 wint. Ik kwam erin om wat meer rust te creëren in balbezit als nummer tien. Dat lukte wel aardig, vond ik zelf." Met zijn snelheid was El Hassnaoui bovendien gevaarlijk op de counter. "In de afgelopen weken hebben we goed gevoetbald. Zo hebben we bij Heerenveen knap gelijk gespeeld." De hoofdrolspeler ziet de toekomst rooskleurig tegemoet onder Ulderink, die onder de indruk is van El Hassnaoui, zo gaf hij vrijdagavond nog aan ("Soufian is jong, balvast, een geweldige speler om achter de hand te hebben"). El Hassnaoui: "Sommige jongens waren in het begin nog onrustig. Nu zijn er een paar spelers opgestaan en dat is belangrijk. De jonge jongens hebben meer lef en hebben een aantal Eredivisieduels in de benen. Het begint te lopen."

Bron: Goal.com

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X