Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Weer harde les voor De Graafschap (0-3)

Weer harde les voor De Graafschap (0-3)

De Graafschap heeft de weg omhoog nog niet gevonden verloor in eigen huis van FC Den Bosch dat optimaal profiteerde van de fouten die het elftal van Henk de Jong maakte: 0-3.

Voor trainer Henk de Jong betekende deze wedstrijd zijn debuut op De Vijverberg,. In vergelijking met het duel tegen FC Eindhoven (2-1, verlies), greep de oefenmeester in en wijzigde zijn formatie.

Het publiek zag een eerste helft waarbij het vele balbezit van De Graafschap niet echt leidde tot grote kansen. Via verdediger Santermans waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Daarna waren pogingen van Bryan Smeets, Alexander Bannink en Bart Straalman niet succesvol.

FC Den Bosch kwam uit het niets op een kolderieke manier aan de leiding. Bryan Smeets speelde terug op zijn doelman, maar de bal hobbelde langs Bednarek het doel in: 0-1. Niet veel later werden de problemen voor de Superboeren nog groter toen Beltrame voor 0-2 zorgde. Op slag van rust liet Brouwers de kans op 0-3, en daarmee een vroegtijdige beslissing, liggen. Hij schoot de bal in het zijnet.

Halverwege voerde De Jong een dubbele wissel door: Dean Koolhof en Tolgahan Cicek kwamen in plaats van El Jebli en Nieuwpoort. Met deze verse krachten drong De Graafschap wel aan, maar drukte niet door.

Bart Straalman leek na ruim een uur de spanning terug te brengen, maar zijn kopbal werd knap over getikt door keeper Heemskers. Net veel later stond het zelfs 0-3 door Schet, die Jan Lammers eenvoudig de baas was. In de slotfase voorkwam Filip Bednarek een grotere nederlaag, door Vossebelt van scoren af te houden.

In een poging nog iets van dit seizoen te maken, zijn versterkingen een must. Hierbij komt het aan op de actie en daadkracht van Peter Hofstede. De vraag is dan ook hoe de samenstelling van de selectie afgelopen zomer tot stand is gekomen.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 20 januari 2017

De Graafschap - FC Den Bosch 0-3 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Smeets (30/eigen doelpunt), 0-2, Beltrame (37), 0-3, Schet (69)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 8.416

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort, Nathaniel Will
Geel FC Den Bosch: Van der Winden

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort (46. Tolgahan Cicek), Jan Lammers, Bart Straalman, Nathaniel Will, Mark Diemers, Bryan Smeets (74. Elvio van Overbeek), Andrew Driver, Alexander Bannink, Piotr Parzyszek, Youssef El Jebli (46. Dean Koolhof)

FC Den Bosch: Heemskerk, Fernandes, Maatsen, Santermans, Van der Winden, Beltrame, Brouwers, Vossebelt, Azizov, Bilate, Schet (85. Carlone)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X