Zwakke start breekt De Graafschap op (2-1)

De Graafschap was op bezoek bij FC Eindhoven de eerste tien minuten niet bij de les en kreeg al snel twee doelpunten tegen. In een prima tweede helft hadden de Superboeren een gelijkspel verdiend, maar trainer Henk de Jong verloor bij zijn debuut: 2-1.

De omstandigheden in het Jan Louwers Station waren lastig: kort voor de aftrap verdween het speelveld onder een sneeuwdeken. Arbiter Blank liet het duel toch beginnen en de thuisploeg wist zich het snelst aan te passen aan de omstandigheden.

Door een uitglijder van Filip Bednarek bij een terugspeelbal van Tim Linthorst leek FC Eindhoven snel op voorsprong te komen, maar de Poolse doelman bracht redding. Het bleek een voorbode want even later opende Van de Velde de score alsnog uit een rebound (1-0). Enkele minuten later verdubbelde Uiterloo de stand (2-0).

Het verweer van De Graafschap in de eerste helft was lang erg pover, maar op slag van rust was daar de aansluitingstreffers voor de Achterhoekers. Topscorer Piotr Parzyszek knikte een voorzet van Nathaniel Will binnen (2-1).

Na rust liet de ploeg van Henk de Jong een heel ander gezicht zien en kreeg kansen via de ingevallen Bannink en El Jebli, maar het tweetal kreeg de bal niet achter doelman Swinkels.

Het werd steeds drukker voor het Eindhovense doel, maar Swinkels doorstond een aantal hachelijke momenten. Zijn collega Bednarek hield vervolgens Van de Velde knap van zijn tweede treffer van de avond af.

De Graafschap kwam nog tot een slotoffensief, maar tot een verdiende puntendeling kwam het niet aan de Aalsterweg.

Karakteristiek, vrijdag 13 januari 2017

FC Eindhoven - De Graafschap 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Van de Velde (8), 2-0, Uiterloo (11), 2-1, Piotr Parzyszek (45)

Arbiter: Blank
Toeschouwers: 2.836

Geel De Graafschap: Elvio van Overbeek, Tim Linthorst
Geel FC Eindhoven: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Jan Lammers, Tim Linthorst, Andrew Driver, Mark Diemers, Bryan Smeets, Dean Koolhof (46. Alexander Bannink) Elvio van Overbeek (62. Anthony van den Hurk), Piotr Parzyszek, Youssef El Jebli (77. Tolgahan Cicek)

FC Eindhoven: Swinkels, Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst, Vloet, Deschilder, Van de Velde (66. Swinnen), Vandeputte (83. De Wilde), Lieder, Uiterloo (55. De Silva)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.