Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap winterstop in met 4-1 zege

De Graafschap winterstop in met 4-1 zege

Onder de voor De Graafschap zo teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft kan nu eindelijk een dikke streep. Deze werd met een goed gevoel afgesloten door de ruime zege op subtopper Almere City FC (4-1).

Op De Vijverberg namens Dennis te Braak de honneurs waar van de geschorste interim-trainer Jan Oosterhuis. Om diezelfde reden ontbrak Nataniel Will. De Graafschap ontsnapte te twee keer aan een vroege achterstand. Zowel Ten Voorde als Rijsdijk kregen de bal niet achter Filip Bednarek.

De Superboeren deden bij de eerste kans wel meteen zaken: Bryan Smeets fungeerde als aangever en Dean Koolhof tekende voor de treffer (1-0). Niet veel later werd de score verdubbeld door een doelpunt van Youssef El Jebli (2-0).

De Graafschap bleef veel energie in het spel legen en gunde de Almeerders weinig ruimte en daar had, de ploeg van Jack de Gier het lastig mee. De thuisclub liet op het einde van de eerste helft via Koolhof en Linthorst de kansen op een hogere ruststand liggen.

Na rust gebeurde er lange tijd niet al te veel, totdat Bart Straalman een penalty veroorzaakte. Spelmaker Ahannach zette zich achter de bal, maar hij zag zijn inzet gepakt door Bednarek. In het laatste kwartier zorgde Piotr Parzyszek voor de definitieve beslissing, met zijn dertiende van het seizoen:3-0. Ten Voorde maakte er nog 3-1 van.

In de extra tijd was het invaller Elvio van Overbeek die Mark Diemers bediende voor de 4-1. Een welkome opsteker voor De Graafschap.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 16 december 2016

De Graafschap - Almere City FC 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Dean Koolhof (12), 2-0, Youssef El Jebli (20), 3-0, Piotr Parzyszek (82), 3-1, Ten Voorde (87), 4-1, Mark Diemers (90+3)

Arbiter: Gerrets
Toeschouwers: 8.364

Geel De Graafschap: Bart Straalman, Anthony van den Hurk
Geel Almere City FC: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Tim Linthorst, Bart Straalman, Andrew Driver, Mark Diemers, Dean Koolhof, Bryan Smeets, Youssef El Jebli (81. Elvio van Overbeek), Alexander Bannink (77. Tolgahan Cicek), Piotr Parzyszek (88. Anthony van den Hurk)

Almere City FC: Kramer, Van Buuren, Ramsteijn, Mirani, Salasiwa, Rijsdijk, Arica, Overtoom (78. Waalkens), Ten Voorde, MacDonald (46. L. Nieuwpoort) en Ahannach (69. Van der Water).

Bijzonderheid: Filip Bednarek stopt penalty van Ahannach (67)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X