Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap lijdt ook in Maastricht (2-0)

De Graafschap lijdt ook in Maastricht (2-0)

De Graafschap heeft na een bewogen week, waarin het de samenwerking met trainer Jan Vreman beëindigde, het uitduel tegen MVV Maastricht verloren (2-0). Bij de Superboeren zag Nathaniel Will in de slotfase zijn tweede gele kaart en ook werd Jan Oosterhuis weggestuurd.

Interim-trainer koos tegen MVV voor een andere aanpak en voerde een aantal wijzigingen door. Het meest opvallende was de reserverol van Mark Diemers.

In De Geusselt ontvouwde zich een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten. Pas na een half uur veerde het publiek echt op toen arbiter Manschot ineens naar de stip wees, na een duel tussen Dyon Gijzen en doelman Filip Bednarek. Spits Verheijdt zette de penalty om:1-0. Even later bracht de Poolse doelman van De Graafschap redding toen wederom Gijzen voor hem opdook.

Na rust lieten de Achterhoekers zien opzoek te willen naar de gelijkmaker: Een inzet van Youssef El Jebli miste het doel op een haar. De jacht op de gelijkmaker leverde verder niet echt iets op en het offensief ebde weg.

In de slotfase bracht Jan Oosterhuis met Anthony van den Hurk nog een extra spits, maar de frustraties kregen de overhand: Nathaniel Will zag zijn tweede gele kaart gegeven door Manschot, die in het vervolg uit Jan Oosterhuis wegstuurde. Diep in de extra tijd werd het duel in Limburgs voordeel beslist door een treffer van Nwakali (2-0).

Met nog een speelronde voor de winterstop staat De Graafschap zestiende. Stijgen kan de Doetinchemse club voorlopig niet, zakken wel.

Karakteristiek, vrijdag 09 december 2016

MVV Maastricht - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Verheydt (31/penalty), 2-0, Nwakali (90+3)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 4.821

Geel De Graafschap: Filip Bednarek, Bryan Smeets, Piotr Parzyszek, Sven Nieuwpoort
Geel MVV Maastricht: Ippel

Rood De Graafschap: Nathaniel Will (2x geel, 84)

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Tim Linthorst, Jan Lammers (57. Bart Straalman), Andrew Driver, Nathaniel Will, Bryan Smeets, Dean Koolhof (81. Anthony van den Hurk), Elvio van Overbeek (46. Alexander Bannink), Piotr Parzyszek, Youssef El Jebli

MVV Maastricht: Geens, Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle, Nys, Ippel, Schroijen, Gijzen (61. Shermar Martina), Nwakali, Verheydt (90+1. N'Koyi)

Bijzonderheid: Trainer Jan Oosterhuis naar tribune gestuurd (86)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X