Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap loopt zich ook stuk op FC Oss (3-5)

De Graafschap loopt zich ook stuk op FC Oss (3-5)

De Graafschap heeft op eigen veld een 3-5 nederlaag geleden tegen FC Oss. De Achterhoekers keken na een uur tegen een kansloze 1-4 achterstand aan, waarop de aanhang cynisch reageerde, kwamen in de laatste twintig minuten nog terug tot 3-4, maar de felle jacht op de gelijkmaker leverde die niet op.

Oefenmeester Jan Vreman die zijn opstelling lang voor zich hield en met drie wijzigingen kwam, zag zijn geplaagde weer snel achter de feiten aanlopen: Kamaci speelde de bal door de benen van Bednarek (0-1).

De eerste dreiging van de thuisclub kwam van de in de basis teruggekeerde Bryan Smeets. Zijn schot smoorde in de Osse defensie. Even later stond het zomaar 0-2. Na voorbereidend werk van Boban Lazic, het broertje van oud-Graafschapper Vlako Lazic, rondde Mathieu af.

Toch richtten de Superboeren zich op. Een eerste kopbal van Piotr Pazyszek verdween nog naast, Even later was de Pool wel trefzeker na een fraaie voorzet van Nathaniel Will: 1-2. In blessuretijd wees arbiter Bax echter naar de stip in de Doetinchemse zestien, na een overtreding van Andrew Driver. Topscorer Tom Boere wist hier wel raad mee: 1-3.

Het verval van De Graafschap zette in de twee heft snel door toen Tom Boer vanaf de middenlijn koers kon zetten naar Filip Bednarek. De spits omspeelde de doelman en schoof binnen voor 1-4. Hierna waren de cynische geluiden duidelijk hoorbaar vanaf de tribunes.

Jan Vreman greep in een haalde zijn onzichtbare aanvoerder Mark Diemers naar de kant voor Dean Koolhof. Later gevolgd door Van den Hurk en Bannink. Zowaar kwam De Graafschap op stoom en was een prachtige volley van Parzyszek goed voor 2-4 en Bannink zorgde zelfs voor 3-4.

Met de strijd die de ploeg van Jan Vreman in deze fase aan de dag legde maakte het cynisme plaats voor een kolkende Vijverberg. De gelijkmaker viel niet meer. Wel zag Lion Kaak nog de rode kaart en was het laatste woord voor Tom Boere, die met zijn derde treffer van de avond voor 3-5 zorgde.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 02 december 2016

De Graafschap - FC Oss 3-5 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, Kamaci (4), 0-2, Mathieu (28), 1-2, Piotr Parzyszek (37), Boere (45+2/penalty), 1-4, Boere (52), 2-4, Piotr Parzyszek (74), 3-4, Alexander Bannink (84), 3-5, Boere (90+4)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 8.602

Geel De Graafschap: Mark Diemers
Geel FC Oss: Piqué, Lazic, Celik

Rood De Graafschap: Lion Kaak (neerhalan doorgebroken speler, 90+2)

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Tim Linthorst (75. Alexander Bannink), Jan Lammers, Andrew Driver, Lion Kaak, Mark Diemers (57. Dean Koolhof), Bryan Smeets, Youssef El Jebli (71. Anthony van den Hurk), Elvio van Overbeek, Piotr Parzyszek

FC Oss: Koeman, Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Pique (80. Statie), Kivuvu, Kamaci, Celik, Lazic (83. Bakx), Boere, Mathieu (90. Van den Ouweland)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X