De Graafschap op drift na verlies tegen FC Dordrecht

Voor De Graafschap leek er op eigen veld tegen FC Dordrecht lang niets aan de hand. Tweemaal stond de ploeg van Jan Vreman op voorsprong, maar in de slotfase ging het compleet mis tegen het Dordts tiental: 2-3.

De Graafschap begon nog overtuigend. Al in de eerste minuut testte El Jebli, die Dean Koolhof uit de basis had verdrongen, de kwaliteiten van doelman Coremans.. De sluitpost was even later kansloos op een kopbal van Jan Lammers, op aangeven van Andrew Driver.

Hierna was Sven Nieuwpoort tweemaal gevaarlijk, van van dichtbij met het hoofd en later schoot de rechtsback net naast. Ook Anthony van den Hurk faalde oog-in-oog met doelman Coremans. De spits scoorde dit seizoen pas eenmaal voor De Graafschap, De tegenstand van de bezoekers voor rust was pover, al redde Filip Bednarek op een inzet van Da Cruz.

Ook na rus was er lang niets aan de hand voor de Superboeren en toen de prima spelende Joël Thomas ook nog een rood zag na een charge op Luis Pedro, leek het Dordtse verzet gebroken. Maar De Graafschap nam maar geen afstand. Piotr Parzyszek kreeg de bal tot twee keer toe niet voorbij Coremans.

De Doetinchemmers betaalden er een dure prijs voor: Het counterende FC Dordrecht werd gevaarlijk en de rappe Daniels versierde een penalty, die door Chacon feiloos werd benut: 1-1. Toch leek het allemaal nog goed te komen. Invaller Dean Koolhof tekende voor de 2-1.

Toch ging het alsnog helemaal mis. Uit een corner schoot Ricky van Haaren de bal achter Bednarek voor de 2-2. In de blessuretijd counterde de tien van FC Dordrecht naar de volle winst, via Da Cruz: 2-3. De Graafschap vol ongeloof en verbijsterd achterlatend.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 30 september 2016

De Graafschap - FC Dordrecht 2-3 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Jan Lammers (2), 1-1, Chacon (74/penalty) 2-1, Dean Koolhof (81), 2-2, Van Haaren (83) 2-3, Da Cruz (90+1)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 8.304

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort, Tolgahan Cicek, Luis Pedro
Geel FC Dordrecht: Da Cruz

Rood FC Dordrecht: Thomas (50)

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Luis Pedro, Jan Lammers, Tolgahan Cicek (79. Tim Keurntjes), Mark Diemers, Alexander Bannink, Youssef El Jebli (61. Dean Koolhof), Andrew Driver, Anthony van den Hurk (61. Elvio van Overbeek), Piotr Parzyszek

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer, Kramer, Van Haaren, Chacon, Da Cruz (90+2. Vleugels), Thomas, Daniels

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.