Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ziet bekerstunt vervliegen (5-1)

De Graafschap ziet bekerstunt vervliegen (5-1)

De Graafschap leek voor een bekersensatie te zorgen. Op bezoek bij sc Heerenveen verdedigden de Achterhoekers een 0-1 voorsprong. Invaller Henk Veerman zorgde met zijn late voor een verlenging, waarin het verzet van de Superboeren snel was gebroken: 5-1.

In het Abe Lenstra Stadion had trainer Jan Vreman zijn elftal op een aantal plaatsen gewijzigd en de defensie extra versterkt. Daarnaast kwam de ploeg prima georganiseerd voor de dag en slaagde de thuisclub er niet in om snel het verschil te maken.

Ook een door arbiter Bax mogelijk gegeven strafschop was niet aan de Friezen besteed. Doelman Filip Bednarek keerde de inzet van de jarige Ghoochannejhad. De beste kansen waren vervolgens voor De Graafschap. Eerste belandde een schot van Alexander Bannink op de lat boven de opgeluchte doelman Mulder. En uit een hoekschop miste Swen Nieuwpoort een grote kans.

Na rust schroefde sc Heerenveen het tempo iets op en Thern kopte van dichtbij in de handen van Bednarek, maar echt in de problemen kwamen de Doetinchemmers verder niet. De verrassing leek vorm te krijgen toen Andrew Driver de bal kreeg bij Elvio van Overbeek: 0-1.

Bij de sc Heerenveen kwam Henk Veerman in het veld. Het breekijzer uit Volendam zorgde voor onrust in de defensie van de bezoekers en forceerde zelf de gelijkmaker: 1-1. Toch had Piotr Parzyzek alsnog voor de stunt kunnen zorgen, maar de Pool schoot vrij voor Mulder hoog over.

In de verlenging werd het verschil wel snel gemaakt. Veerman maakte weer het verschil: 2-1. Nog in de eerste verlenging liep de score op naar 5-1. Kort voor het einde trof Veerman nog de paal.

Karakteristiek, dinsdag 20 september 2016, Eerste ronde KNVB-beker

sc Heerenveen (na verlenging)* - De Graafschap 5-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Elvio van Overbeek (67), 1-1, Veerman, 2-1, Veerman (93), 3-1, Zeneli (95), 4-1, Namli (102), 5-1, Schaars (105+1)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: -

Geel De Graafschap: Mark Diemers
Geel sc Heerenveen: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Jan Lammers, Luis Pedro (97. Bryan Smeets), Nathaniel Will (46. Tolgahan Cicek), Lion Kaak, Mark Diemers, Alexander Bannink, Andrew Driver, Elvio van Overbeek (77. Dean Koolhof), Piotr Parzyszek

sc Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste, Facey, Bijker, Thern (70 Van Amersfoort), Schaars, Kobayashi, Slagveer (82. Namli), Ghoochannejhad (70. Veerman), Zeneli

Bijzonderheid: Filip Bednarek stopt penalty van Ghoochannejhad (17).

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X