Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap simpel langs FC Emmen (3-0)

De Graafschap simpel langs FC Emmen (3-0)

De Graafschap kende weinig moeite met FC Emmen. Op De Vijverberg werd het uiteindelijk 3-0 voor Achterhoekers die daarmee nog mild waren voor de bezoekers.

Bij De Graafschap, dat de laatste twee duels had verloren, greep trainer Jan Vreman in: Tolgahan Ciekverving Tim Keurntjes en Lion Kaak moest plaatsmaken voor Alexander Bannink. Een blik op de bank leerde de oefenmeester dat Bryan Smeets, Luis Pedro en Youssef El Jebli weer izetbaar waren.

De Superboeren begonnen prima aan het duel en het overwicht werd door Piotr Parzyszek omgezet in de eerste treffer. Uit een hoekschop van Dean Koolhof werkte de Pool zijn zevende seizoenstreffer binnen: 1-0. Daarvoor zag Anthony van den Hurk zijn inzet al net naast gaan en Andrew Driver liet de kans op 2-0 liggen. Doelman Sietsma redde ook nog eens fraai op een schot van Dean Koolhof. Het enige gevaar van FC Emmen kwam tweemaal van Kallon.

Vroeg in de tweede helft waren invaller Jurjan Mannes en oud-Graafschapper Cas Peters dichtbij de gelijkmaker. Na een uur was het treffen beslist. Toen Antony van den Hurk, met zijn eerste doelpunt in dienst van De Graafschap, voor de 2-0 zorgde.

Die treffer werkte bevrijdend voor de Superboeren, want even later tilde Alexander Bannink de stand naar 3-0. Direct hierna volgde er de rentree van Bryan Smeets en later ook nog het debuut van Luis Pedro. In de slotfase liet De Graafschap na om de score verder op te voeren, maar het lukte niet meer om keeper Sietsma lte passeren passeren.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 16 september 2016

De Graafschap - FC Emmen 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Piotr Parzyszek (19), 2-0, Anthony van den Hurk (60), 3-0, Alexander Bannink (64)

Arbiter: Kooij
Toeschouwers: 8.324

Geel De Graafschap: Tolgahan Cicek
Geel FC Emmen: Siekman

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will (73. Luis Pedro), Jan Lammers, Sven Nieuwpoort, Tolgahan Cicek, Dean Koolhof (78. Elvio van Overbeek), Mark Diemers, Alexander Bannink, Andrew Driver, Anthony van den Hurk (64. Bryan Smeets), Piotr Parzyszek

FC Emmen: Sietsma, Klok, Lima (29. Mannes), Siekman, Fleuren, Türk (70. Bos), Rozema, Olijve (46. Loen), Kallon, Krohne, Peters

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X