Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Piotr Parzyszek leidt De Graafschap naar zege

Piotr Parzyszek leidt De Graafschap naar zege

Een stroef spelend De Graafschap had het tegen Jong FC Utrecht één helft lastig, maar won uiteindelijk met 3-1. Alle Doetinchemse treffers kwamen van spits en clubtopscorer Piotr Parzyszek,

Op De Vijverberg was er van een stormachtig begin van ploeg van Jan Vreman geen sprake. Daarvoor was het spel te slordig en was er van enig tempo ook geen sprake. In de eerste twintig minuten gebeurde er dan ook weinig. Even later kwamen de bezoekers uit de Domstad even verrassend als fraai op voorsprong. Serhat Cakmak liet doelman Filip Bednarek van afstand kansloos: 0-1.

Vanaf dat moment leken de Superboeren ineens bij de les. Het tempo ging omhoog en de spitsen werden sneller gezocht. Nadat Andrew Driver in de zestien werd gevloerd wees arbiter Oostrom naar de stip. Piotr Parzyszek schoot raak: 1-1.

Vroeg in de tweede helft was het Alexander Bannink die aan de basis stond van de Achterhoekse voorsprong. De middenvelder verscheen voor het Utrechtse doel en leg de bal af op Parzyszek, die kon afronden voor de 2-1.

Het was even later aan keeper Bednarek te danken dat de voorsprong bleef staan. Hij hield Sow knap van de gelijkmaker af. Na driekwart wedstrijd volgde er opnieuw een pingel voor De Graafschap na hands. Parzyszek ontfermde zich opnieuw over dit klusje en de Pool voltooide zo zijn hattrick: 3-1.

In het restant drukte De Graafschap niet verder door, maar was daar wel het debuut van de invallers Aleksandar Jankovic en Aron de Koning in de hoofdmacht van De Graafschap.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Ja, ik word lid van SV Superboeren

Karakteristiek, vrijdag 19 augustus 2016

De Graafschap - Jong FC Utrecht 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Cakmak (22), 1-1, Piotr Parzyszek (36/penalty), 2-1, Piotr Parzyszek (48), 3-1, Piotr Parzyszek (66/penalty)

Arbiter: Oostrom
Toeschouwers: 8.514

Geel De Graafschap: Dean Koolhof
Geel Jong FC Utrecht: Cakmak, Van der Velden

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Jan Lammers, Sven Nieuwpoort, Tim Keurntjes, Alexander Bannink (83. Aleksandar Jankovic), Mark Diemers, Lion Kaak, Andrew Driver, Dean Koolhof (73. Marlon Versteeg), Piotr Parzyszek (87. Aron de Koning)

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Ulusoy, Van der Velden, De Lange, Brinkman (34. Van Eijk), Van der Meer, Cakmak (63. Boukhari), Antwi, Sow, Van der Moot (73. Sneijder), Peterson

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X