Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… FC Eindhoven-thuis

In aanloop naar… FC Eindhoven-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- Vrijdagavond 5 augustus start om 20:00 uur het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017. De Graafschap ontvangt in Doetinchem tegenstander FC Eindhoven.

- Voor dit duel is scheidsrechter Wiedemeijer aangesteld door de KNVB. Zijn assistenten zijn Hubers en Koopman. Vierde official is Veekamp.

- Door de soap rondom FC Twente en de KNVB was het de afgelopen maanden onzeker in welke divisie De Graafschap zou gaan acteren. Na de Licentiecommissie en de rechter leek de Doetinchemse club de plek in de Eredivisie van FC Twente in te nemen. Echter besloot de Beroepscommissie van de KNVB dat de club uit Enschede toch op het hoogste niveau kon blijven.

- De Graafschap kende vorig seizoen een geweldige tweede seizoenshelft. Na het eerste halfjaar stond de teller op slechts vijf punten. De ommekeer kwam na de winterstop en is men weer trots op deze Achterhoekse club. Op 8 mei leek Ajax in Doetinchem de landstitel binnen te halen. Dankzij een goal van Bryan Smeets eindigde het duel in 1-1. PSV won met 1-3 bij PEC Zwolle en pakte daardoor de titel.

- De finalewedstrijden in de play-offs met Go Ahead Eagles verliepen niet goed. In Deventer werd er met 4-1 verloren. Daar speelde Ted van de Pavert zijn laatste duel in het blauw-wit van De Graafschap. De verdediger maakte de overstap naar PEC Zwolle. De return in Doetinchem leek in de eerste helft nog hoopvol. Echter werd het voor rust 1-1, wat ook de eindstand werd.

- Naast Van de Pavert vertrokken ook Robin Pröpper en onlangs Vincent Vermeij (beiden naar Heracles Almelo). Goalie Hidde Jurjus vertrok naar PSV. Daarnaast gingen Thijs Bouma, Cas Peters, Karim Tarfi, Jeroen Tesselaar en Kristopher Vida de club verlaten.

- Andrew Driver en Piotr Parzyszek bleven en dat bleek ook voor overige spelers het geval. Nieuwelingen werden getoond: Doelman Filip Bednarek, Tim Keurntjes en Luis Pedro. Daarnaast werd Mark Diemers, die vorig seizoen een halfjaar van FC Utrecht werd gehuurd, overgenomen en is Diemers de nieuwe aanvoerder.

- In het team van hoofdcoach Jan Vremen staat er 1 gele kaart achter de namen van Tolgahan Cicek en Bart Straalman.

- Bij FC Eindhoven is Ricardo Moniz de hoofdtrainer. Moniz is de opvolger van de naar Excelsior vertrokken coach Mitchell van der Graag.

- FC Eindhoven eindigde vorig seizoen op de vierde plek. In de play-offs was NAC Breda te sterk. In Breda een 2-0 eindstand. De return werd wel gewonnen, maar slechts met 1-0.

- In de voorbereiding werd er verloren van ADO Den Haag (1-0). De Lichtstadderby tegen PSV werd met 0-1 gewonnen door FC Eindhoven. De overige wedstrijden tegen o.a. Belgische tegenstanders werden gewonnen of gelijk gespeeld.

Nieuws van SV Superboeren

- Bestel je eigen D'ran-tegel (meer)

- We blijven doorlopend bezig met het aanvullen van ontbrekende gegevens in onze ledenadministratie. Lees er hier meer over.

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Tot vlak voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven is er de mogelijkheid om deel te nemen aan deze poule. Zie elders op de site voor de uitleg.

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %)/ percentages tot donderdagavond 04-08-16:

Overwinning: 72,02

Gelijkspel: 20,23

Nederlaag: 7,75

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X