Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap maakt indruk bij ouverture (4-1)

De Graafschap maakt indruk bij ouverture (4-1)

De Graafschap beleefde een wervelde start van het seizoen. Op De Vijverberg maakte de ploeg van Jan Vreman indruk met de 4-1 winst op FC Eindhoven, maar liet het tevens zien dat er nog veel te verbeteren valt.

Het begin van de Superboeren was overdonderend: Bryan Smeets tekende na vijf minuten al voor de 1-0 en Dean Koolhof had een minuut later de 2-0 op de schoen, maar doelman Swinkels kon redden. Toch viel de 2-0 als beloning voor de Doetinchemse gedrevenheid. Debutant Sven Nieuwpoort knikte binnen uit een hoekschop van Smeets.

Toch volgende het antwoord van de bezoekers onverwacht snel. Een fout van Mark Diemers vormde de inleiding en Mart Lieder kon simpel voor 2-1 zorgen. In het vervolg kregen beide ploeg de nodige kansen en hield doelman Filip Bednarek bij zijn debuut De Graafschap op de been. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Bryan Smeets, na een behoorlijke overtreding van Rowell die blij mocht zijn dat het bij geel bleef.

Na rust had de thuisclub het lang lastig en leek de gelijkmaker aanstaande, maar Bednarek hield Loof van scoren af. De Graafschap had in deze fase moeite om zelf gevaarlijk te worden. Dit duurde tot halverwege de tweede helft toen een uithaal van Dean Koolhof de marge weer op twee bracht: 3-1.

In de slotfase zorgde een dubbele wissel van Jan Vreman ervoor dat zowel Jurre Vreman en Marlon Versteeg voor het eerste in het betaalde voetbal in actie kwamen. Het duo zag dat de Brabanders nog een keer de paal raakte, maar ook dat Piotr Parzyszek in de extra tijd voor de 4-1 zorgde.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Verlengen of kopen seizoenskaart

Ja, ik wil SCC verlengen/SCC kopen

Karakteristiek, vrijdag 05 augustus 2016

De Graafschap - FC Eindhoven 4-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Bryan Smeets (5), 2-0, Sven Nieuwpoort (9), 2-1, Lieder (11), 3-1, Dean Koolhof (66), 4-1, Piotr Parzyszek (90+4)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 7.463

Geel De Graafschap: -
Geel FC Eindhoven: Rowell, Lieder

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Jan Lammers (81. Jurre Vreman), Sven Nieuwpoort, Tim Keurntjes, Alexander Bannink, Mark Diemers, Bryan Smeets (45. Lion Kaak), Andrew Driver, Dean Koolhof (81. Marlon Versteeg), Piotr Parzyszek

FC Eindhoven: Swinkels, Loof, Sprockel, Van den Buijs, Gunst, Swinnen, Rowell (72. De Wilde), Bousbiba, Lieder, Van den Hurk (72. Vandeputte), De Silva

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X