De Graafschap verliest nipt van Real Mallorca (1-2)

De Graafschap heeft het laatste duel van deze voorbereiding niet kunnen winnen. Op De Vijverberg was Real Mallorca te sterk (1-2).

Het duel vormde het sluitstuk van de sfeervolle en drukbezochte Open Dag. De Graafschap begon het oefenduel zonder Vincent Vermeij. De overtap van de spits naar Heracles Almelo zal op korte termijn worden beklonken.

Tegen de Spaanse eilandbewoners kwam de ploeg van Jan Vreman nog wel op voorsprong. Dean Koolhof stond aan het einde van een fraaie aanval en ronde beheerst af: 1-0. Doelman Filip Bednarek voorkwam met twee prima reddingen de gelijkmaker.

Na rust was het spel van De Graafschap veel minder. Proefspeler Emir Smajic deed mee, kreeg nauwelijks de gelegenheid iets te laten zien. De Spanjaarden kwamen vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte en halverwege het tweede bedrijf volgde de voorsprong. Beide keren was Juan Rodriguez de doelpuntenmaker: 1-2.

Voor De Graafschap begint volgende week de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Informatie over de kaartverkoop van het duel is hier te vinden.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 31 juli 2016 (voorbereiding seizoen 2016-2017)

De Graafschap - Real Mallorca (Spa) 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Dean Koolhof (24), 1-1, Juan Rodriguez (48), 1-2, Juan Rodriguez (64)

De Graafschap: Filip Bednarek,, Nathaniel Will (46. Jurre Vreman), Jan Lammers (72. Abdelilah El Malki), Sven Nieuwpoort (84. Niek van den Berg), Tim Keurntjes, Alexander Bannink, Mark Diemers, Bryan Smeets (81. Marlon Versteeg), Andrew Driver, Piotr Parzyszek, (46. Emir Smajic), Dean Koolhof (61. Lion Kaak)