De Graafschap ruim voorbij stadsgenoot VIOD (1-8)

De Graafschap heeft de oefenwedstrijd tegen VV Viod gewonnen. Halverwege was het nog 0-3, maar uiteindelijk werd het 1-8. Alexander Bannink en Aron de Koning scoorden twee keer.

Op het kunstgras van Sportpark Dichteren kwam de nieuwe doelman Filip Bednarek nog niet in actie. Proefspeler Sven Nieuwpoort begon centraal achterin. Het was even wachten op de openingstreffer, maar die kwam er via Andrew Driver (0-3). Door twee treffers van Alexander Bannink stond het bij rust 0-3.

Na rust tekende Dean Koolhof voor de 0-4 en de 0-5 van Aron de Koning viel nog net binnen het uur. VV Viod deed via Van Wezel iets terug. Vervolgens liep de score door treffers van Aleksandar Jankovic (penalty), Aron de Koning, 1-8, Abdelilah El Malki uiteindelijk toch nog op 1-8.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, donderdag 21 juli 2016 (voorbereiding seizoen 2016-2017)

VV Viod - De Graafschap 1-8 (0-3)
Scoreverloop: 0-1, Andrew Driver (25), 0-2, Alexader Bannink (33), 0-3, Alexader Bannink (41), 0-4, Dean Koolhof (56), 0-5, Aron de Koning (59), 1-5, Van Wezel (77), 1-6, Aleksandar Jankovic (79/penalty), 1-7, Aron de Koning (83), 1-8, Abdelilah El Malki (85)

De Graafschap (1e helft): Jordy Rondeel, Antoni Konderak, Sven Nieuwpoort, Lion Kaak, Tim Keurntjes, Bryan Smeets, Mark Diemers, Alexander Bannink, Andrew Driver, Marlon Versteeg, Dean Koolhof

De Graafschap (2e helft): Jordy Rondeel (60. Pepijn Teloch), Niek van den Berg, Jurre Vreman, Abdelilah El Malki, Tolgahan Cicek, Koen Huntelaar, Mark Diemers (60. Lion Kaak, 75. Swen Nieuwpoort), Aleksandar Jankovic, Youssef El Hammouchi, Aron de Koning, Dean Koolhof (60. Tim Keurntjes, 75. Alexander Bannink)