Mokerslag De Graafschap in eerste finale (4-1)

De Graafschap is in de eerste finale van de Play-Offs tegen een enorme dreun opgelopen. Go Ahead Eagles was in eigen huis met 4-1 te sterk.

Trainer Jan Vreman, die Alexander Bannink in de basis liet starten, zag zijn ploeg prima beginnen in Deventer. Al in de openingsminuut dwong Bryan Smeets doelman Zwarthoed tot een redding. Ook Vincent Vermeij en Piotr Parzyszek waren dreigend. GA Eagles moest het antwoord daarop vooralsnog schuldig blijven.

Toch was het de thuisclub dat de score opende. Randy Wolters anticipeerde het best op een voorzet van Van Overbeek en verraste zijn tegenstander Will (1-0). Balverlies van Smeets was de inleiding voor meer Doetinchemse ellende/ Van Overbeek werd gevloerd door Ted van de Pavert. Arbiter Nijhuis gaf een strafschop en toonde de aanvoerder van De Graafschap rood. Duits schoot de de penalty raak: 2-0.

Met tien man kwamen de Achterhoekers vlak voor rust terug in de wedstrijd. Bannink zorgde op aangeven van Smeets voor: 2-1. Op slag van rust was de marge echter weer twee doelpunten. Teijsse schoot de 3-1 achter Jurjus

In de tweede helft probeerde De Graafschap de schade te beperken. Aan aanvallen werd niet meer gedacht. Vincent Vermeij beleefde als spits een eenzame en kansloze avond. Omdat ook de Eagles lang niet echt aandrong leek De Graafschap te slagen in haar opzet. In het laatste kwartier hield doelman Jurjus Nieveld met een knappe redding van een treffer af. IN extra tijd maakte Wolders zijn tweede van de avond en zorgde zo voor de 4-1.

Voor de return van kamende zondag wacht De Graafschap een schier onmogelijke opdracht: enkel een overwinning met drie doelpunten verschil volstaat voor een langer verblijf in de Eredivisie.

Karakteristiek, donderdag 19 mei 2016 (finale Play-Offs promotie/degradatie)

Go Ahead Eagles - De Graafschap 4-1 (3-1)
Scoreverloop: 1-0, Wolters (17), 2-0, Duits (29/penalty), 2-1, Alexander Bannink (40), 3-1, Teijsse (45), 4-1, Wolters (90+2)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 9.689

Geel De Graafschap: Nathaniel Will, Karim Tarfi
Geel Go Ahead Eagles: -

Rood De Graafschap: Ted van de Pavert (28)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (72. Jeroen Tesselaar), Bryan Smeets, Mark Diemers, Alexander Bannink (67. Kristopher Vida), Karim Tarfi, Piotr Parzyszek (30. Bart Straalman), Vincent Vermeij

Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Lambooij (87. Groenbast), Vriends, Schenk, Van der Meer, Nieveld, Duits (61. Daemen), Van Overbeek, Teijsse, Ten Den (66. Van Ewijk), Wolters

Hoe word ik lid van SV Superboeren De Graafschap?

De supportersvereniging doet er van alles aan om het de supporters naar de zin te maken en zich thuis te laten voelen. Word dus ook lid van van SV Superboeren. Alleen dán kan er voor nog meer vermaak en vertier gezorgd worden rondom het veld.

Informatie over ons lidmaatschap is hier te vinden.

Aanmelden kan via dit formulier (PDF), of online.

Of stuur een e-mail naar: ikwordlid@superboeren.nl. Vrijwel direct ontvang je het aanmeldformulier, als bijlage, retour in je mailbox. Deze kun je vervolgens printen, invullen en opsturen naar SV Superboeren De Graafschap.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.