Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap rekent laat af met MVV (2-1)

De Graafschap rekent laat af met MVV (2-1)

De Graafschap heeft zich door een tweede zege op MVV Maastricht geplaatst voor de finale van de Play-Offs. Makkelijk ging het allerminst op De Vijverberg. Na de eerdere 1-0 winst in Maastricht werd het in Doetinchem 2-1.

De Graafschap kon in deze return niet beschikken over Andrew Driver en topscorer Vincent Vermeij. Daar kon trainer Jan Vreman al vroeg in de wedstrijd Youssef El Jebli aan toevoegen. De middenvelder viel uit met een sleutelbeenbreuk. Kristopher Vida was zijn vervanger.

De thuisclub had het wederom lastig tegen de Limburgers en na een kleine twintig minuten stond het dan ook 0-1, waarmee het tweeluik weer volledig in balans was. Pieter Nys knikte de bal achter doelman Jurjus.

De Superboeren leken te beseffen dat het anders moest en voerde de druk op. Een volley van Smeets ging nog over, maar even later reageerde Vida het best op een rebound na een schot van opnieuw Smeets (1-1.). Nog voor rust had Piotr Parzyszek de bal voor het inkoppen, maar de Pool liet de kans liggen.

Direct na rust was De Graafschap dreigend, maar Cas Peters was tweemaal ongelukkig in de afwerking. De spanning nam steeds verder toe en in de laatste twintig minuten gingen de bezoekers opzoek naar de bevrijdende 1-2. Stef Peeters zag een vrije trap rakelings naast gaan en doelman Jurjus had het antwoord op een kopbal van Palacios.

In de extra rijd schudde De Graafschap MVV definitief van zich af. Karim Tarfi volleerde de bal na een fraaie aanval in de kruising: 2-1.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, maandag 16 mei 2016 (return, 1/2 finale Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap* - MVV Maastricht 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Nys (21), 1-1, Kristopher Vida (37), 2-1, Karim Tarfi (90+2)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 11.306

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Bryan Smeets, Cas Peters, Mark Diemers, Nathan Kabasele, Alexander Bannink 

Geel MVV Maastricht:
Ippel, Loshaj, Peeters

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek, Bryan Smeets, Mark Diemers, Karim Tarfi, Piotr Parzyszek (75. Alexander Bannink), Youssef El Jebli (9. Kristopher Vida), Cas Peters (71. Nathan Kabasele)

MVV Maastricht: Coppens, Pereira (67. Ciranni), Werker, Knops, Moustafa, Nys, Ippel, Peeters, Loshaj (63. Guvenc), Verheydt (81. Palacios), Croux

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X