Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap stunt tegen bekerfinalist FC Utrecht

De Graafschap stunt tegen bekerfinalist FC Utrecht

Met zijn twee doelpunten heeft Vincent Vermeij voor een primeur gezorgd. De Graafschap won hierdoor voor het eerst in de historie op bezoek bij FC Utrecht: 0-2.

Trainer Jan Vreman voerde voor dit duel drie wijzigingen door in zijn opstelling. Tolgahan Cicek nam de plaats in van de geschorste Jeroen Tesselaar.. Dean Koolhof en Bryan Smeets verwezen El Jebli en Tarfi naar de bank.

Het begin was voor de Superboeren: een schot van Vincet Vermeij ging via de lat over. Hierna was het de beurt aan de thuisclub met kansen voor achtereenvolgens Strieder, Boymans en Ligeon. Het drietal vond echter telkens doelman Hidde Jurjus op hun weg. Vlak voor rust volgde de voorsprong voor De Graafschap dan toch. Een vrije trap vond Vermeij als eindbestemming: 0-1.

Vroeg in het tweede bedrijf voorkwam Smeets op de doellijn de gelijkmaker van Leeuwin. Een inzet van de ingevallen Ramselaar (die werd gespaard met het oog op de naderende bekerfinale), ging maar net naast.

Na bijna een uur sloeg De Graafschap opnieuw toe..Een fraaie voorzet van Nathaniel Will werd even fraai afgrond door wederom Vermeij (0-2), De blonde spits bracht zijn seizoenstotaal op negen treffers.

In het restant ging FC Utrecht opzoek naar de aansluitingstreffer, maar Hidde Jurjus bleek in deze wedstrijd niet te passeren.

Karakteristiek, woensdag 20 april 2016

FC Utrecht - De Graafschap 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (38), 0-2, Vincent Vermeij (59)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 19.431

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel FC Utrecht: Haller

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek, Bryan Smeets, Mark Diemers, Dean Koolhof (89. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (78. Piotr Parzyszek)

FC Utrecht: Bednarek, Letschert, Leeuwin, Kum, Ligeon (46. Ramselaar), Strieder, Janssen, Ludwig (71. Rubin), Joosten, Haller, Boymans

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X