Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap slaat aanval Cambuur af (2-2)

De Graafschap slaat aanval Cambuur af (2-2)

De degradatiekraker tussen De Graafschap en SC Cambuur heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2. Door dit gelijke spel op de uitverkochte en sfeervolle Vijverberg, blijft het onderlinge verschil één punt in het voordeel van de Achterhoekers.

De spanning leek beide ploegen vanaf de aftrap in haar greep te hebben. Goed voetbal was een zeldzaamheid en kansen waren er dan ook nauwelijks. Het eerste moment dat het publiek echt opveerde was toen Nathaniel Will werd gevloerd in de zestien. Arbiter Van Boekel vond het de gang naar de stip niet waard.

De voorsprong voor de thuisclub kwam er niet veel later dan toch. Een vrije trap van Andrew Driver vond het hoofd van Vincent Vermeij die doelman Zeinstra liet grabbelen (1-0). Het duurde echter niet lang of het evenwicht in het duel werd hersteld. Verdediger Mac-Intosch liet met het hoofd doelman Jurjus kansloos: 1-1.

Ook na rust waren de zenuwen voelbaar op De Vijverberg. Een schot van Driver verdween rakelings naast en namens Cambuur testte Jack Byrne de kwaliteiten van Hidde Jurjus. Na een uur kreeg De Graafschap en tik te verwerken, toen de ingevallen Kevin van Veen voor de 1-2 zorgde. Hiermee waren de Superboeren weer even hekkensluiter.

Het koste de ploeg van trainer Jan Vreman moeite om nieuw elan te vinden. Toch kwam De Graafschap een kwartier voor tijd op gelijke hoogte, al had het daar wel de hulp van doelman Zeinstra bij nodig. De goalie liet een simpele vangbal glippen en Ted van de Pavert profiteerde dankbaar: 2-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 02 april 2016

De Graafschap - SC Cambuur 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Vincent Vermeij (23), 1-1, Mac-Intosch (29), 1-2, Van Veen (61), 2-2 Ted van de Pavert (75)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Piotr Parzyszek
Geel SC Cambuur: Barto

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Karim Tarfi, Mark Diemers (70. Dean Koolhof), Youssef El Jebli (81. Kristopher Vida), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (62. Piotr Parzyszek)

SC Cambuur: Zeinstra, Mac-Intosch, Lachman, Van der Laan, Peersman, Bakker, Byrne (80. Hiariej), Van de Streek, Narsingh (54. Van Veen), Barto, Hoefdraad

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X