De Graafschap gedecideerd naar ruime zege (3-0)

De Graafschap heeft een verdiende overwinning geboekt op Roda JC. De Achterhoekers deden dit ook nog eens met ruime cijfers: 3-0.

De Graafschap, met de weer fitte Andrew Driver, in de basis opende prima op de volle en sfeervolle Vijverberg. Vincent Vermeij miste de bal maar net, op aangeven van Driver. Na deze veelbelovende opening was het duel in evenwicht en bleven kansen lang uit.

Iets na het half uur snelde Cas Peters langs drie Limburgers en bezorgde de bal op een presenteerblaadje aan Youssef El Jebli, die na één kapbeweging doelman Van Leer passeerde en zo zorgde voor de 1-0 en voor zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.

De aftrap liet vervolgens even op zich wachten omdat plots de boarding was omgevallen. Arbiter Janssen legde het duel daarop enkele minuten stil. Vervolgens ontstond er een uniek beeld: toegesnelde supporters die hielpen bij het rechtzetten van de reclamezuil. De poging mislukte uiteindelijk, maar de wedstrijd kon wel verder. In het restant liet Van Hyfte nog een kans op de gelijkmaker liggen.

In de tweede helft voorkwam doelman Jurjus meteen een doelpunt van Poepon. Niet veel later scoorde Robin Pröpper ui een hoekshop de 2-0. Enkele minuten kregen de bezoekers een strafschop nadat Swinkels werd vastgehouden door Will. Rydell Poepon meldde zich weer voor Jurjus. De sluitpost pakte de inzet van de voormalige spits van De Graafschap.

Een fel spelend De Graafschap leek het duel te gaan beslissen, maar Vermeij kon net niet profiteren van een foutje van, eveneens oud-Graafschapper Buijs. Roda JC probeerde wel terug te komen, maar de ploeg van Darije Kalezic werd alleen via Ngombo gevaarlijk.

In de blessuretijd maakte De Graafschap aan alle onzekerheid een einde. De ingevallen Dean Koolhof probeerde het van afstand. Doelman Van Leer stond een rebound toe en Piotr Parzyszek tikte binnen: 3-0. Een mooi slotakkoord voor een ouderwets avondje Vijverberg.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 11 maart 2016

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Youssef El Jebli (33), 2-0, Robin Pröpper (50), 3-0, Piotr Parzyszek (90+1)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 12.032

Geel De Graafschap: Cas Peters, Nathaniel Will, Vincent Vermeij
Geel Roda JC Kerkrade: Swinkels, Inceman, Gullón

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Karim Tarfi, Mark Diemers (87. Kristopher Vida), Youssef El Jebli (90. Piotr Parzyszek), Andrew Driver (74. Dean Koolhof), Vincent Vermeij, Cas Peters

Roda JC Kerkrade: Van Leer, Milec (46. Peterson), Buijs, Swinkels, Faik (72. Juric), Zhukov, Inceman, Van Hyte, Gullon, Van Duinen (61. Ngombo), Poepon

Bijzonderheid: duel lag in de eerste helft een kleine tien minuten stil nadat de boarding was omgevallen. Hidde Jurjus stopt penalty Poepon (60)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.