Kleine nederlaag De Graafschap bij PEC Zwolle

Nadat PEC Zwolle het vorige week liet liggen bij SC Cambuur (1-0 verlies), herstelde de ploeg van coach Ron Jans dit tegen De Graafschap, eindstand 2-1. Bij de thuisploeg begon aanvoerder Bart van Hintum, na drie maanden afwezigheid wegens een blessure, in de basis.

Bij De Graafschap kon coach Jan Vreman niet beschikken over Tolgahan Cicek en Lion Kaak door een schorsing. Jeroen Tesselaar, Mark Diemers en Bryan Smeets keerden terug in de basiself.

De beginfase was PEC Zwolle de bovenliggende partij, maar deden de Superboeren goed mee. Echter een foute terugspeelbal van Smeets zorgde voor de openingstreffer. Lars Veldwijk kon breed leggen op de meegelopen Stef Nijland, die eenvoudig de bal achter goalie Hidde Jurjus kon werken, 1-0.

Via Youssef El Jebli kreeg de uitspelende ploeg in de eerste helft twee mogelijkheden. Maar een goede aanval van de thuisclub zorgde voor een 2-0 tussenstand. Na goed voorbereidend werk van Veldwijk, schoot Nijland voor de tweede keer deze avond de bal beheerst tegen de touwen.

In de tweede helft bleef Diemers achter in de kleedkamer. Nathan Kabasele was zijn vervanger. Het eerste kwartier had PEC Zwolle nog het overwicht, maar toonde De Graafschap aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Halverwege de tweede helft was er een mooie één-tweetje tussen Kabasele en Vincent Vermeij. Eerstgenoemde nam de bal mee en schoot, via de voet van doelman Mickey van der Hart, de 2-1 aansluitingstreffer binnen.

PEC Zwolle werd hierdoor verrast en de hekkensluiter probeerde druk uit te voeren om tot een puntendeling te komen. Grote kansen werden niet gecreëerd en eindigde de wedstrijd in 2-1.

Volgende week zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Twente. De Graafschap ontvangt vrijdagavond 11 maart Roda JC. De wedstrijd start om 20:00 uur in Doetinchem.