Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Tiental De Graafschap koestert punt tegen NEC

Tiental De Graafschap koestert punt tegen NEC

De Graafschap heeft aan de levendige derby tegen NEC één verdiend punt overgehouden. Op de eigen Vijverberg, waar de Superboeren de halve wedstrijd met een man minder speelden, werd het uiteindelijk 1-1.

Bij De Graafschap keerden Mark Diemers en Karim Tarfi terug in de basis. Voor verdediger Robin Pröpper was het zijn 100ste duel in het betaalde voetbal. Bij tegenstander NEC begon topscorer Santos opmerkelijk genoeg op de bank.

Trainer Jan Vreman zag zijn ploeg prima beginnen, al voorkwam Hidde Jurjus eerst nog een treffer van de bezoekers. De vroege voorsprong kwam er wel voor de Achterhoekers. Andrew Driver onderstreepte zijn prima vorm nog maar eens: 1-0. Hierna was het balbezit veelal voor NEC en De Graafschap loerde nadrukkelijk. Gevaarlijk werden de Nijmegenaren amper. Enkel Limbombe deelde enkele speldenprikjes uit. Een eigen inzet van Kane leverde zelfs bijna de 2-0 op.

Meteen na rust gebeurde er van alles. Vincent Vermeij stuitte op doelman Jones en kopte de rebound vervolgens naast. Een paar tellen later zag Karim Tarfi rood na een overtreding op invaller Santos. Gedecideerd getrokken door arbiter Linthout.

De Graafschap werd meteen teruggedrongen en kwam amper nog in het stuk voor. Limbombe raakte de paal, maar de thuisclub hield stand. Arbiter Lindhout trad even later veel minder gedecideerd op na een harde overtreding van Kane op Ted van de Pavert, waar de leidsman geel voldoende vond.

De Graafschap moest in de slotfase dan toch de gelijkmaker toestaan. Ritzmaier scoorde: 1-1. de Achterhoekers ontsnapten nog aan een nederlaag toen Limbombe rakelings voorlangs schoot.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zondag 07 februari 2016

De Graafschap - NEC 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Andrew Driver (11), 1-1, Ritzmaier (78)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 10.123

Geel De Graafschap: -
Geel NEC: Kane, Santos 

Rood De Graafschap: Karim Tarfi (47)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek, Karim Tarfi, Mark Diemers (80. Lion Kaak), Bryan Smeets (75. Kristopher Vida), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (65. Nathaniel Will)

NEC: Jones, Kane, Dumic, Golla, Rayhi (5. Appiah), Bikel (46. Santos), Foor, Breinburg, Woudenberg (64. Ritzmaier), Roman, Limbombe

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X