Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Belangrijke eerste thuiszege op Excelsior

Belangrijke eerste thuiszege op Excelsior

De Graafschap is de tweede seizoenshelft uitstekend gestart met een 2-0 thuisoverwinning op Excelsior. Naast de eerste thuiszege van dit seizoen, werd er voor de eerste keer ook de nul gehouden.

Eerder dit seizoen verloor De Graafschap met 3-0 bij Excelsior. Daarbij brak verdediger Thijs Bouma zijn kuitbeen. Excelsior-coach Alfons Groenendijk sprak voor de wedstrijd nog met Bouma hoe het met hem ging.

Coach Jan Vreman kon over enkele geblesseerde spelers nog niet beschikken. Deze wedstrijd kwam nog te vroeg voor nieuweling Mark Diemers (knie). Daarnaast nam Tolgahan Cicek de linksback positie in van Jeroen Tesselaar (achillespees).

Het duel tussen de laagvliegers uit de Eredivisie leverden voor beide ploegen één grote kans op in de eerste helft. Tom van Weert had de 0-1 kunnen maken, maar raakte de bal verkeerd om doelman Hidde Jurjus te passeren.

Aan de andere kant was het vlak voor rust een knappe kopbal van Cas Peters op aangeven van man van de wedstrijd Andrew Driver. Doelman Tom Muyters keerde de inzet van Peters.

Halverwege de tweede helft leefde de wedstrijd op. Peters opende de score met 1-0, nadat goalie Muyters opzichtig in de fout ging. De supporters en spelers vierden de voorsprong.

Hierdoor nam Excelsior risico om voor de gelijkmaker aan te tekenen. Het was echter de thuisploeg dat de score in blessuretijd verdubbelde. Na een afgeslagen aanval van de Rotterdammers kwam de bal in de voeten van Youssef El Jebli. De invaller nam de bal mee en gaf voor op Vincent Vermeij die snoeihard raak schoot. De 2-0, en dus de overwinning, was een feit.

Vrijdagavond won concurrent FC Twente met 4-0 van Heracles Almelo. De Graafschap gaat zaterdag 23 januari op bezoek in Almelo. SC Cambuur verloor met 0-2 van Vitesse, waardoor het gat met de club uit Leeuwarden nu vijf punten is om richting de zeventiende plek te gaan.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 16 januari 2016

De Graafschap - Excelsior 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Cas Peters (71), 2-0, Vincent Vermeij (90+1)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 10.253

Geel De Graafschap: -
Geel Excelsior: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek, Karim Tarfi, Lion Kaak, Bryan Smeets (67. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (75. Kristopher Vida)

Excelsior: Muyters, Karami (84. Elbers), Fischer, Drost, Auassar, Stans, Kruys, Kuwas, Bruins (64. Bovenberg), Van Weert, Hasselbaink (72. Van Mieghem)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X