Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap na bizar duel toch onderuit tegen PSV

De Graafschap na bizar duel toch onderuit tegen PSV

Lange tijd leek De Graafschap niets meer dan een speelbal voor PSV. Toch werd het na rust even bizar als spectaculair op De Vijverberg: 3-6.

Bij De Graafschap stond de weer fitte Jeroen Tesselaar weer aan de aftrap. Daar verscheen ook Nathan Kabasele die die geblesseerde Eric Quekel verving en zo het elftal van Jan Vreman, nog altijd wachtend op de eerste zege dit seizoen, completeerde.

PSV leek naar Doetinchem te zijn gekomen om de klus snel te klaren en slaagde daarin aanvankelijk simpel. Na de snelle 0-1 van Davy Pröpper, geholpen door broer Robin, kregen de Brabanders kans op kans. Doelman Hidde Jurjus hield veel tegen, maar was kansloos bij een vrije trap van Guardado (0-2) en een intikker van opnieuw Pröpper (0-3) een inzet van Locadia belandde ook nog eens op de paal.

De Graafschap had tot op dat moment niets in te brengen. De tegenstand van de ploeg van Jan Vreman was wel erg pover. .Op slag van rust verschenen de Superboeren zowaar voor doelman Zoet en Andrew Driver maakte met zijn eerste doelpunt voor De Graafschap de ruststand iets dragelijker: 1-3.

Na rust speelden zich bizarre taferelen af op De Vijverberg. Al snel profiteerde Alexander Bannink van een halve redding van international Jeroen Zoet: 2-3. Een matige voortzetting van weer Zoet, leidde zelfs de 3-3 in van Nathan Kabasele. Een stadion vol ongeloof was het gevolg.

Toch stelde PSV snel orde op zaken en via aanvoerder Luuk de Jong was daar een nieuwe Eindhovense voorsprong (3-4). Toch kreeg de thuisclub nog de kansen op 4-4. In een werkelijke fabelachtige scrimmage, hield Zoet tweemaal Bannink en El Jebli van scoren af. Bryan Smeets haalde verwoestend uit, maar vloerde ploeggenoot Cas Peters.

Toen de krachten bij De Graafschap in de slotfase op waren sloeg PSV nog tweemaal toe via Narsingh en Pereiro: 3-6.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 31 oktober 2015

De Graafschap - PSV 3-6 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, Davy Pröpper (3), 0-2, Guardado (19), 0-3, Davy Pröpper (31), 1-3, Andrew Driver (45), 2-3, Alexander Bannink (50), 3-3, Nathan Kabasele (64), 3-4, De Jong (67), 3-5, Narsingh (83), 3-6, Pereiro (90+1) 

Arbiter: Niijhuis
Toeschouwers: 11.163

Geel De Graafschap: Jeroen Tesselaar, Cas Peters
Geel PSV: De Jong, Guardado

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Robin Pröpper (73. Youssef El Jebli), Alexander Bannink, Bryan Smeets, Andrew Driver, Nathan Kabasele (70. Vincent Vermeij), Cas Peters (79. Tom Menting)

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Moreno (89. De Wijs), Brenet, Davy Pröpper, Hendrix, Guardado, Narsingh, De Jong, Locadia (84. Pereiro)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X