Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Oprichtingsvergadering SBV

Oprichtingsvergadering SBV

Op 1 september 2011 is in het supportershome van FC Utrecht officieel de SBV opgericht.

Gijs de Jong nam het woord namens de KNVB. Hij vertelde dat de KNVB de doelstellingen van de SBV steunt en er veel overeenstemming is tussen de doelstellingen van de SBV en de KNVB. De KNVB gaat de komende jaren focussen op voorbeeldgedrag van zowel spelers, als trainers, beleidsmakers en natuurlijk ook van supporters. Iedereen voelt zich de afgelopen jaren op z’n gemak in de stadions en het wordt tijd om de opgelegde beperkingen te verminderen. De publieke opinie onderschrijft dit, maar ook het politieke klimaat is hier gunstig voor. Het verminderen van de huidige beperkingen zal tijd kosten verteld Gijs de Jong, dit zal niet binnen één jaar, maar ook niet binnen twee jaar te bewerkstelligen zijn.

Het bestuur in oprichting vertelde dat er verschillende Tweede Kamerleden uitgenodigd waren voor deze vergadering, maar deze hadden helaas andere verplichtingen. Er is wel een afspraak gemaakt om binnen twee weken een gesprek aan te gaan op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het bestuur in oprichting heeft zich tijdens deze vergadering ook officieel kunnen voorstellen aan de geledingen van het SBV en zijn hierna ook unaniem gekozen tot bestuur door de aanwezige leden van de SBV. In het bestuur zal Eric van Dorp de rol gaan vervullen van voorzitter, Annet Kuipers die van secretaris, Bart Hoving de rol van penningmeester,

Arnold Bloem krijgt de portefeuille van veiligheidszaken en John van Dongen zal de verantwoordelijkheid nemen voor stadionzaken en algemene zaken.

Het bestuur had aan het einde nog een presentje voor de supportersvereniging van FC Utrecht en de afgevaardigden van de KNVB. Een plaquette met het logo van de SBV en de oprichtingsplaats en datum. Deze zal een mooi plekje krijgen in het supportershome van FC Utrecht.

Het voornemen is om één maal per kwartaal om de tafel te gaan zitten om supporterszaken te bespreken, er zijn inmiddels 26 clubs die de intentie verklaring van de SBV hebben ondertekend. De SBV hoopt dat alle supportersverenigingen zich op termijn zullen aansluiten, zo kan de SBV nog duidelijker haar stem laten horen naar de KNVB, burgemeesters, wethouders, de landelijke politiek en de media, zodat het bezoeken van een voetbalwedstrijd laagdrempeliger wordt, zonder overdreven maatregelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X