Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap halve finalist na spektakelstuk

De Graafschap halve finalist na spektakelstuk

Dankzij een 2-1 overwinning op Almere City FC is De Graafschap doorgedrongen tot de halve finales van de Play-Offs. In een meeslepende slotfase gebeurde er veel, maar klaarde de ploeg van Jan Vreman de klus in de verlenging.

De Graafschap, dat aanvoerder Edwin Linssen terug had van een schorsing, begon de return met het voordeel van het gescoorde doelpunt in de uitwedstrijd.

Evenals in de eerdere ontmoetingen van dit seizoen lieten beide ploegen zien niet veel voor elkaar onder te doen. De bezoekers opende sterk en Ahannach dwong Hidde Jurjus tot een puike redding. De ploeg van Jan Vreman was voor rust alleen dreigend met een schot van Nathaniel Will. Verder was er evenwicht tussen beide ploegen.

Na rust was De Graafschap dreigender maar groeide doelman Etemadi uit tot uitblinker bij de Almeerders. Met enkele stijlvolle reddingen hield hij onder meer Cavlan van scoren af. Met offensieve wissels probeerde Almere-trainer Fred Grim het noodzakelijke doelpunt te forceren, maar echte kansen kwamen er niet.

Jan Vreman bracht een kwartier voor tijd Dean Koolhof binnen de lijnen. Zijn binnenkomst zorgde voor een aantal kansen voor Vermeij en Vida, maar zij kregen de bal niet achter Etemadi. Zo leek het op 0-0 uit te draaien, dat zou voor  De Graafschap voldoende zijn.

Het tweeluik leek helemaal beslist toen Vincent Vermeij in de laatste minuut de vrije doortocht had en de bal aflegde op de ingevallen Van Ewijk (1-0). Maar in de extra tijd schoot Ahannach de bal toch nog fraai achter Jurjus: 1-1. In de zinderende slotfase leek het doek zelfs te vallen voor de Superboeren. Boldewijn gleed de bal binnen. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel en de treffer vond geen doorgang, een discutabele beslissing.

In de noodzakelijk geworden verlenging kwam De Graafschap al snel weer op voorsprong. Een voorzet vaN Lazic, bedoeld voor Vermeij, verdween via Cees Toet in het doel, achter de verslagen Etemadi: 2-1.

In de resterende speeltijd werd het meer en meer een slijtageslag maar De Graafschap hield stand en mag het nu opnemen tegen de nummer 17 uit de Eredivisie.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 15 mei 2015 (return, 1e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap* - Almere City FC 2-1 (0-0) (na verlenging)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (90), 1-1, Ahannach (90+2), 2-1, Toet (94/eigen doelpunt)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 5.109

Geel De Graafschap: -
Geel Almere City FC: Quasten, Mamedov

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will (68. Jerry van Ewijk), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (97. Bart Straalman), Edwin Linssen, Karim Tarfi, Kristopher Vida, Tim Janssen (74. Dean Koolhof), Vincent Vermeij

Almere City FC: Etemadi, Bouma (80. Boldewijn), Keller (66. Nieuwpoort), Toet, Quasten, Ahannach, Receveur, Oost (66. Dissels), Kip, Vincent Janssen, Mamedov

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X