Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap na zege op drempel Play-Offs (1-3)

De Graafschap na zege op drempel Play-Offs (1-3)

De Graafschap heeft zonder overtuigend te spelen, toch de volle winst gepakt op bezoek bij provinciegenoot Achilles'29. In Groesbeek werd het 1-3. De ploeg van Jan Vreman kan zich volgende week plaatsen voor deelname aan de Play-Offs.

Op Sportpark De Heikent trad De Graafschap aan met het elftal dat vorige week FC Den Bosch versloeg. Tegenstander Achilles'29 had meer personele zorgen en miste een aantal bepalende spelers.

Toch was het begin voor de thuisclub die enkele kleine mogelijkheden kreeg, maar een doelpunt bleef uit. De Graafschap was daarin daadkrachtiger. Na een kwartier schoot Karim Tarfi de bal uit een vrije trap achter doelman Ter Wielen, die zich liet versassen: 0-1.

Na een half uur was de sterk spelende Tafi ditmaal de aangever van de zestiende competitietreffer van Vincent Vermeij, die van dichtbij scoorde: 0-2. Voor de bezoekers was er op dat moment geen vuiltje aan de lucht.

Na rust toonden de Groesbekers een ander gezicht en daarmee het de ploeg van trainer Gesthuizen al snel succes. Gemakzucht aan de kant van de Superboeren werd afgestraft door Wiafe Danquah: 1-2.

De Graafschap was de controle kwijt, maar de Achterhoekers kregen na ruim een uur een strafschop na een lichte overtreding op Cavlan. Van Ewijk faalde niet en vergrootte zo de marge weer: 1-3

De ingevallen Tim Janssen miste in het laatste kwartier nog twee mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen, maar de winst voor de Doetinchemmers kwam niet meer in gevaar.

Karakteristiek, vrijdag 24 april 2015

Achilles'29 - De Graafschap 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Karim Tarfi (15), 0-2, Vincent Vermeij (30), 1-2, Wiafe Danquah (54), 1-3, Jerry van Ewijk (64/penalty)

Arbiter: Van den Heuvel
Toeschouwers: 2.154

Geel De Graafschap: -
Geel Achilles'29: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan (75. Lion Kaak), Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Karim Tarfi, Kristopher Vida, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij (71. Tim Janssen)

Achilles'29: Ter Wielen, Sürmeli, Edwards, Zeller, Verhoeven, Raja Boean, Smits (75. Shanwary), Thoone, Van Steen, Wiafe Danquah, Worm

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X