De Graafschap onmachtig tegen FC Volendam: 0-2

De Graafschap heeft zich niet kunnen revancheren voor het verlies tegen Helmond Sport. Ditmaal kreeg de ploeg van Jan Vreman op De Vijverberg klop van FC Volendam. Het werd 0-2,

Bij De Graafschap was er weer eens een basisplaats voor Ted van de Pavert. Hierdoor speelde Vlatko Lazic als rechtermiddenvelder. Verder keerde Edwin Linssen terug van een schorsing en verwees daarmee Lion Kaak naar de bank.

De beginfase was nadrukkelijk voor de thuisclub. Meteen na de aftrap verscheen Jordan Garcia-Calvete voor doelman Theo Zwarthoed maar de voormalig Superboer hoefde vanwege buitenspel niet in actie te kunnen.

Dezelfde Zwarthoed moest wel in actie komen na inzetten van Caner Cavlan (na één van zijn befaamde ruches) en Vincent Vermeij (geplaatst schot). Hierna hield De Graafschap wel een licht overwicht maar echte kansen bleven uit. FC Volendam kwam stilaan beter in het duel. De ploeg van trainer Hans de Koning kwam vlak voor rust zelfs op voorsprong. Op aangeven van Van Kippersluis schoof spits Guyon Philips de bal in het verlaten doel: 0-1.

Alle in de rust gesmeden plannen konden vroeg in de tweede helft weer van tafel toen Fafiani een vrije trap zomaar in het doel draaide: 0-2.

De Graafschap probeerde het wel maar werd amper echt gevaarlijk tegen de solide defensie van de Wijdbroeken. De spitsen Van Ewijk en Vermeij kwamen niet in het stuk voor en Jan Vreman wisselde zijn beide topscorers dan ook. De Achterhoekers waren niet bij machte om iets af te dwingen en speelde zo een verloren wedstrijd. Door deze tweede nederlaag op rij is deelname aan de Play-Offs nog hoogst onzeker.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.