Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap nu wél gelukkig in slotfase (1-0)

De Graafschap nu wél gelukkig in slotfase (1-0)

Lang leek het duel tussen De Graafschap en FC Eindhoven af te koersen op een 0-0. Invaller Santy Hulst zorgde met een late treffer voor de niet meer verwachte zege voor de Achterhoekers, die de periodetitel op de valreep aan FC Oss moesten laten.

De Graafschap miste in dit duel de geschorste Robin Pröpper. Hierdoor zakte Edwin Linssen een linie en was er de eerste basisplaats voor Lion Kaak sinds zijn terugkeer op De Vijverberg. De Graafschap begon gedreven aan het duel tegen de hoger geklasseerden Brabanders, maar echt gevaar leverde het niet op.

FC Eindhoven combineerde makkelijker kreeg via Jason Bourdouxhe een prima kans, maar doelman Hidde Jurjus pareerde knap. Na prima voorbereidend werk van Carner Cavlan, miste Vincent Vermeij de kans om de score te openen, door de bal over te koppen. Vlak voor rust onderscheidde Hidde Jurjus zich opnieuw door Tom Boere van scoren af te houden. De sluitpost en Bart Straalman speelden een prima wedstrijd.

Na rust drongen de bezoekers aan en verdween de bal rakelings langs het doel van Jurjus. Ook De Graafschap probeerde het, maar kon aanvallend nauwelijks gevaarlijk worden. Een 0-0 leek in de maak, die kwam er echter niet door toedoen van Santy Hulst, die een voorzet van Jerry van Ewijk beheerst voorbij keeper Muyters schoot: 1-0.

In de resterende speeltijd was FC Eindhoven nog gevaarlijk via Karg en Van Son, maar ondervond het opnieuw dat doelman Jurjus een niet te nemen horde bleek.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 27 februari 2015

De Graafschap - FC Eindhoven 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Santy Hulst (81)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 4.350

Geel De Graafschap: -
Geel FC Eindhoven: Van Son, Boere

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Edwin Linssen (85. Tolgahan Cicek), Caner Cavlan, Kristopher Vida, Lion Kaak (68. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete (72. Santy Hulst), Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

FC Eindhoven: Muyters, Durwael (83. Karg), Nieveld, N'Toko, Gunst, Van Son, Deschilder, Van den Boomen, Bourdouxhe (61. Hunte), Boere, Sleegers

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X