Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kleineert RKC (0-5)

De Graafschap kleineert RKC (0-5)

De Graafschap heeft met grote overmacht gewonnen op bezoek bij RKC Waalwijk. De nummer laatst van de Jupiler League was op eigen veld niet meer dan een speelbal voor de Superboeren (0-5). Daarmee waren de bezoekers nog mild voor de Waalwijkers.

De Graafschap, dat begon met hetzelfde elftal als tegen FC Oss, kende een geweldige start. De eerste twee kansen waren meteen raak en zo stond het via Jerry van Ewijk en Kristopher Vida na amper vijf minuten al 0-2.

Het toch al povere verzet van de rode lantaarndrager was meteen gebroken. De ploeg van Martin Koopman legde De Graafschap niets in de weg. Zo mikte Santy Hulst op de paal en lieten Van Ewijk en Vermeij ook nog kansen liggen. Met zijn twaalfde treffer van het seizoen zorgde Vincent Vermeij toch voor de 0-3 bij rust.

Na rust was de honger van De Graafschap nog niet gestild en geloofde het aangeslagen RKC het wel. Karin Tarfi zorgde uit een rebound voor de 0-4. De ploeg van Jan Vreman bleef dreigend, maar het aantal verkeerde keuzes nam toe, waardoor de score niet verder opliep.

Een kwartier voor tijd werd RKC-doelman Den Hartog voor de vijfde keer geklopt. Ditmaal door Robin Pröpper. Zo boekten de Achterhoekers de derde zege op rij en begint een zo gewenste 'serie' vorm te krijgen.

Karakteristiek, maandag 09 februari 2015

RKC Waalwijk - De Graafschap 0-5 (0-3)
Scoreverloop: 0-1, Jerry van Ewijk (4), 0-2, Kristopher Vida (5), 0-3, Vincent Vermeij (39), 0-4, Karim Tarfi (54), 0-5, Robin Pröpper (74)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 2.300

Geel De Graafschap: -
Geel RKC Waalwijk: Van Weert, Valpoort

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic (56. Lion Kaak), Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Kristopher Vida, Edwin Linssen, Santy Hulst, Karim Tarfi (56. Soufian Echcharaf), Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij (80. Jeroen Meurs)

RKC Waalwijk: Den Hartog, Seedorf (46. Martina), Van Mosselveld, Verkoelen, Van Weert (85. Wormgoor), Van Arnhem, Coster, Van Zeelst (60. Jungschläger), Valpoort, Maria, Esajas

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X