Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zwak De Graafschap kansloos onderuit (3-1)

Zwak De Graafschap kansloos onderuit (3-1)

De Graafschap heeft op bezoek bij Jong Ajax een even kansloze als beschamende nederlaag geleden ( 3-1). Jerry van Ewijk scoorde voor de Achterhoekers, waar Ted van de Pavert een onduidelijke rode kaart zag.

Voor deze laatste wedstrijd voor de winterstop had trainer Jan Vreman zijn ploeg op één plaats gewijzigd: Tolgahan Cicek verving de disciplinair geschorste Cavlan. De Doetinchemmers liepen van meet af aan achter de feiten aan. De eerste waarschouwing werd afgegeven door Menig. Trainer Andries Ulderink kon daarna juichen toen oud-Superboer Sam Hendriks van afstand voor de 1-0 zorgde. Bij deze treffer ging doelman Jurjus niet vrijuit.

De Graafschap kwam door het vele balverlies maar niet in de wedstrijd. De Amsterdammers wisten wel raad met de ruimte die men kreeg en het wachten was op de 2-0. Die viel enkele minuten voor de rust en Menig was de maker: 2-0.

Na de rust was het snel gedaan met de aspiraties van De Graafschap toen weer Menig het doel wist te vinden. Hij stuurde de bal prachtig in de kruising: 3-0. Vincent Vermeij had iets terug kunnen doen, maar miste tegen zijn oude club.

De Graafschap deed pas in het laatste kwartier iets terug, toen Karim Tarfi werd gevloerd in de zestien. Jerry van Ewijk schoot de strafschop binnen: 3-1. Even later stuurde arbiter Boot Ted van de Pavert met rood van het veld. De lange verdediger zou nagetrapt hebben. Aan de score veranderde niets meer, ook omdat Jong Ajax de kans op 4-1 liet liggen.

Zo sluit De Graafschap de eerste seizoenhelft af met een zwakke serie. Zo kreeg het elftal in de maand december liefst 17 tegentreffers te verwerken. De Graafschap is inmiddels weggezakt naar de middenmoot in de Jupiler League.

De Graafschap is druk bezig met (vergaande) plannen voor de komende jaren. De presentatie hiervan wordt medio januari verwacht.

Karakteristiek, zaterdag 20 december 2014

Jong Ajax - De Graafschap 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Hendriks (12), 2-0, Menig (37), 3-0, Menig (54), 3-1, Jerry van Ewijk (77/penalty)

Arbiter: Boot
Toeschouwers: 573

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel Jong Ajax: Groothuizen

Rood De Graafschap: Ted van de Pavert (80)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Tolgahan Cicek, Soufian Echcharaf (42. Edwin Linssen), Jordan Garcia-Calvete (84. Jan Lammers), Vincent Vermeij, Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Kristopher Vida (69. Tom Menting)

Jong Ajax: Groothuizen, Noordhoff (88. Mirani), Tete, Van Bruggen, Van Koesveld, Bazoer, Menig, Bakker, Muric (78. Aolatse), Hendriks, Becker

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X