De Graafschap mist kans op aansluiting (2-1)

De Graafschap heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 2-1 verloren. Het lukte de Achterhoekers niet om de in de eerste helft opgelopen achterstand weg te poetsen. De treffer van Jerry van Ewijk viel te laat.

De Graafschap stond aan de aftrap zonder Edwin Lindssen, Dean Koolhof, Ted van de Pavert en Nathaniel Will. Het kwartet keek geblesseerd toe. Wie ook op de tribune zat was geschorste Volendam-trainer Hans de Koning.

Aan De Dijk keek De Graafschap al snel tegen een achterstand aan. Spits Veerman kon van dichbij scoren, waar de Doetinchemse achterhoede weinig solide oogde: 1-0. De Graafschap kreeg maar moeilijk grip op de de Volendammer-vleugels Kuwas en Marengo en de ploeg van Jan Vreman stichtte zelf dan ook weinig gevaar. Er was alleen een schot van Soufian Echcharaf ging via de lat over het doel van Theo Zwarthoed. Kort voor rust verscheen Kevin Brads alleen voor keeper Heusinkveld en tekende voor de 2-0 ruststand.

Na rust beet De Graafschap meer van zich af en kreeg het een aantal kansen op een snelle aansluitingstreffer. Spits Vincent Vermeij raakte ook nog de lat. Toch kwam de thuisclub nooit echt in de problemen en dwong Cavlan zelfs tot een redding op de lijn, die daarmee de 3-0 voorkwam.

De ingevallen Jerry van Ewijk bracht, met zijn derde treffer van het seizoen, de spanning nog even terug: 2-1. Er volgde een kort slotoffensief, maar de tijd was te kort om de gelijkmaker nog te forceren.

Karakteristiek, vrijdag 24 oktober 2014

FC Volendam - De Graafschap 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Veerman (5), 2-0, Brands (38), 2-1, Jerry van Ewijk (88)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 3.656

Geel De Graafschap: -
Geel FC Volendam: -

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Jan Lammers, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (76. Tom Menting), Jordan Garcia-Calvete, Santy Hulst (57. Jerry van Ewijk), Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Kristopher Vida (84. Jeroen Meurs)

FC Volendam: Zwarthoed, Akouili, Schilder, Luirink, Lo Fo Sang (80. Schouten), Evers, Kuwas, Esseboom, Veerman, Brands (77. Van Kippersluis), Marengo

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.