Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Gelukkige, maar welkome zege De Graafschap (1-2)

Gelukkige, maar welkome zege De Graafschap (1-2)

Zonder overtuigend te spelen boekte De Graafschap wel de tweede uitzege op rij. FC Den Bosch, dat in de jacht op de gelijkmaker twee keer de lat trof, werd uiteindelijk met 1-2 verslagen.

Trainer Jan Vreman kon niet beschikken over Edwin Linssen. De routinier was niet inzetbaar vanwege rugklachten. Daardoor was er voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats voor Santy Hulst.

Het begin was voor de thuisclub, die speelde zonder de geschorste spits Quekel. De eerste grote kans werd nog gemist door de Italiaan Ceria. Even later werkte Anthony Lurling de bal wel achter Jasper Heusinkveld: 1-0.

Lang hadden de Achterhoekers niet nodig om de achterstand weg te werken. Vincent Vermeij profiteerde dankbaar en maximaal van chaos in de Bossche defensie. De spits vijzelde zijn zelfvertrouwen op door het scoren van de gelijkmaker (1-1).

Wat beide ploegen vervolgens lieten zien was van matig niveau. Maar de vele fouten aan beide kanten werden niet afgestraft. Zo stond het halverwege 1-1.

Bij aanvang van de tweede helft verving Garcia-Calvete de geblesseerde Will. Het bleef lang een duel dat meer weg had van een foutenfestival. Na een uur kwam bij de Doetinchemmers Jerry van Ewijk binnen de lijnen.

De flankspeler zorgde dat De Graafschap op voorsprong kwam, al ging dat met het nodige geluk. Zijn schot werd dusdanig van richting veranderd dat het een doelpunt werd (1-2).

In de slotfase leek de gelijkmaker meermalen in de maak, maar Barry Maguire en Jordy Thomassen raakten de lat en stond Jasper Heusinkveld de gelijkmaker in de weg. Door deze overwinning blijft De Graafschap deel uitmaken van de middenmoot.

Karakteristiek, vrijdag 03 oktober 2014

FC Den Bosch - De Graafschap 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Lurling (11), 1-1, Vincent Vermeij (17), 1-2, Jerry van Ewijk (71)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 3.156

Geel De Graafschap: Caner Cavlan
Geel FC Den Bosch: -

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will (46. Jordan Garcia-Calvete), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic, Santy Hulst (61. Jerry van Ewijk), Dean Koolhof, Karim Tarfi, Vincent Vermeij. Kristopher Vida (68. Tom Menting)

FC Den Bosch: Appels, Rutten, Van Huijgevoort (73. Penna), Hofstede, Statie, Maguire, Belterman, Van den Broek, Ceria, Thomassen, Lurling (26. Qviberg)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X