Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Reactie De Graafschap op opheffen stadionverbod

Reactie De Graafschap op opheffen stadionverbod

Na een vermeend incident tijdens de wedstrijd Telstar – De Graafschap april jl. is er, na een melding, door de KNVB een stadionverbod van drie jaar uitgesproken tegen een supporter van De Graafschap. Desbetreffende supporter ontkende met klem de beschuldigingen en wees via zijn advocaat op tegenstrijdige verklaringen in het dossier. De Graafschap adviseerde de supporter om in hoger beroep te gaan bij de KNVB en startte additioneel een intern onderzoek naar de procedure en protocollen met betrekking tot het doen van meldingen van incidenten richting de KNVB en de communicatie omtrent stadionverboden richting supporters.

Tijdens het interne onderzoek van de club heeft de desbetreffende supporter hoger beroep aangetekend bij de KNVB tegen zijn stadionverbod. Tijdens dit hoger beroep is gebleken dat de KNVB ten onrechte een stadionverbod heeft opgelegd. Dit stadionverbod is dan ook met onmiddellijke ingang opgeheven.

Uit het gisteren afgeronde interne onderzoek bleek ook dat er in de bovengenoemde zaak enige ruis was opgetreden door diverse meldingen en tegenstrijdige verklaringen. De Graafschap concludeerde vandaag op basis van het onderzoeksrapport dat de melding van het vermeende incident door De Graafschap richting de KNVB zou moeten worden ingetrokken. Het zou dan nog aan de voetbalbond zijn wat te doen met het stadionverbod. Inmiddels hadden beide zaken, het hoger beroep en de uitkomst van het interne onderzoek, elkaar gekruist en was de KNVB reeds tot de conclusie gekomen dat het uitspreken van het stadionverbod niet terecht was.

"Wij zijn blij dat aan deze slepende zaak een goed einde is gekomen. De Graafschap heeft ook steeds gezegd dat het recht moet zegevieren. Als onze supporter ten onrechte een stadionverbod heeft ontvangen, dan moet dat aangepast worden. Wij hebben niet voor niets gezegd dat hoger beroep een optie was. De hoogte van de strafmaat hebben wij uiteindelijk niet bepaald, maar de KNVB. Als de club fouten heeft gemaakt bij de processen rondom de melding moet dat ook worden aangepast. Als eerste gaan wij nu, zoals eerder gezegd, met een grote bos bloemen naar onze supporter toe en bieden wij excuses aan voor deze vervelende situatie. Hij is dan ook gewoon morgen welkom tegen Almere City FC. Maar daarmee is de kous niet af. We hebben nu het interne rapport binnen. Daar willen wij heel transparant in zijn, vandaar dat we het rapport ook plaatsen op onze site. Er staan voor ons genoeg aanknopingspunten in om de processen intern te verbeteren. We hebben reeds enkele aanpassingen gedaan in het proces en er zullen er ook nog een aantal volgen. Maar het belangrijkste is nu dat onze supporter is vrijgesproken en dat hij vanaf vandaag gewoon weer welkom is in het stadion", aldus Dick Chargois algemeen directeur van De Graafschap.

- Intern onderzoek procedure landelijk stadionverbod 15 augustus 2014.pdf

Bron: De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X