Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap neemt voorschot op volgende ronde (1-4)

Graafschap neemt voorschot op volgende ronde (1-4)

De Graafschap heeft zich een prima uitzicht verschaft op de volgende ronde in de Play-Offs. De Doetinchemmers wonnen de heenwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-4. Nahan Kabasele was de uitblinker bij de Achterhoekers met twee doelpunten. Vrijdag volgt de return op De Vijverberg.

Trainer Jan Vreman maakten in Sittard weer gebruik van de diensten van Robin Pröpper en Edwin Linssen, het duo dat de laatste competitiewedstrijd geschorst moest toekijken.

In Limburg had De Graafschap het beste van het spel en zag het dat de thuisploeg nauwelijks een vuist kon maken. Na 20 minuten zag Nathan Kabasele zijn uithaal op de lat eindigen. Op slag van rust was het dan wel raak voor de huurling van Anderlecht. Op aangeven van Vincent Vermeij tekende de Congolese Belg voor de 0-1.

Kort na rust werd het op prachtige wijze 0-2 en weer was Kabasele de architect. De spits volleerde een afgemeten voorzet van Dean Koolhof prachtig in de kruising: 0-2. Fortuna Sittard besloot het hierna anders aan te pakken, maar had lange tijd niets te vertellen op eigen veld..

Nadat Koolhof de stand op 0-3 had gebracht, leek het duel gespeeld. Toch kwamen de Limburgers nog terug tot 1-3 via Gulpen en leken zelfs terug te komen in de wedstrijd, maar aanvaller Vlug en Gulpen raakten het lat en paal.

In de slotminuut bracht Vermeij de marge weer op drie treffers: 1-4. Met deze stand wordt vrijdag begonnen aan de return in Doetinchem.

Karakteristiek, maandag 28 april 2014 (1e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Nathan Kabasele (45), 0-2, Nathan Kabasele (51), 0-3, Dean Koolhof (76), 1-3, Gulpen (80), 1-4, Vincent Vermeij (90)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 4.893

Geel De Graafschap: Edwin Linssen, Milan Massop
Geel Fortuna Sittard: Vlug

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop, Vlatko Lazic (77. Soufian Echcharaf), Edwin Linssen (79. Tim Vincken), Gregor Breinburg, Dean Koolhof, Vincent Vermeij, Nathan Kabasele (75. Brahim Darri)

Fortuna Sittard: Kaya, Turan (60. Nepomuceno), Janssen, Dreesen (52. S. Linssen), Kis, Voorn, De Boer, Briels (70. Gulpen), Vlug, N’Koyi, Khalouta

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X