Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap op eigen kracht in Play-Offs

De Graafschap op eigen kracht in Play-Offs

De Graafschap heeft zich door een 2-0 overwinning op Jong Ajax verzekerd van deelname aan de Play-Offs. De Doetinchemse club had voor rust het verschil al gemaakt door twee treffers van Vincent Vermeij.

De Superboeren begonnen het duel in de wetenschap dat bij een zege er niet naar de concurrentie hoefde te worden gekeken. Bij De Graafschap ontbraken de geschorsten Robin Pröpper en Edwin Linssen.

Op de goed volgelopen Vijverberg kende de thuisclub een prima start tegen Jong Ajax. Al na zes minuten was het Vermeij die met een intekker de score opende: 1-0. De Graafschap, dat voor aanvang afscheid nam van de in de winterstop vertrokken Piotr Parzyszek, kwam via diens opvolger Vincent Vermeij zelfs op 2-0. De spits kwam in de winter juist over van Jong Ajax naar Doetinchem.

Jong Ajax leek verder weinig interesse te hebben in het duel. Vertrekkend trainer Groenendijk zag dat zijn ploeg amper in staat was gevaarlijk te worden. Zo stond het bi rust 2-0.

Na rust gebeurde er niet veel meer. De Graafschap liet de teugels wat vieren en de bezoekers lieten zich wat maar zijn. Nathan Kabasele (kopbal) en de ingevallen Darri vonden de doelman op hun weg.

Nadat arbiter Honig voor het einde floot van ook zijn laatste wedstrijd, was de opluchting groot dat plaatsing voor de play-offs was gerealiseerd. Hierin wacht voor de Achterhoekers in de eerste ronde een dubbele ontmoeting met Fortuna Sittard. Het is voor De Graafschap de zeventiende keer dat het mag genieten van 'het toetje' aan het einde van het seizen.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 25 april 2014

De Graafschap - Jong Ajax 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Vincent Vermeij (6), 2-0, Vincent Vermeij (20)

Arbiter: Honig
Toeschouwers: 7.803

Geel De Graafschap: Milan Massop
Geel Jong Ajax: Kuipers, Sno

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Ties Evers, Ted van de Pavert, Milan Massop, Vlatko Lazic, Soufian Echcharaf, Gregor Breinburg, Dean Koolhof (78. Caner Cavlan), Vincent Vermeij (83. Jerry van Ewijk), Nathan Kabasele (60. Brahim Darri)

Jong Ajax: Van der Hart, Anderson (46. Sno), Tete, Kuipers, De Bondt, Van den Boomen, Andersen, Lobotka (62. Hendriks), Becker (74. Keskin), Meleg, Sana

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X